La Garrotxa, una destinació dinàmica a punt per a un estiu ple d’activitats

Afronta una campanya d’estiu plena de novetats, amb una oferta per a tots els públics, nous festivals, publicacions i campanyes gastronòmiques

La Garrotxa torna a ser una destinació de turisme familiar de primer ordre.
La Garrotxa torna a ser una destinació de turisme familiar de primer ordre. | @turismegarrotxa.
NacióGarrotxa
30 de juny del 2021
Actualitzat el 01 de juliol a les 10:27h
L’estiu a la Garrotxa enguany serà molt musical. La temporada de concerts ha començat amb el Planestiueja’t, a les Planes d’Hostoles, on el concert de Sopa de Cabra ha exhaurit les més de 1.000 entrades a la venda. Tot seguit serà el torn del popular Sant Rock Festival, a les fonts de Sant Roc d’Olot. Seguidament, la Vall d’en Bas acollirà l’habitual cicle de concerts d’estiu, i la primera edició del Vallviva, el Festival dels Sentits, a la Vall d’en Bas, amb un cartell de luxe, amb artistes com Jorge Drexler, Manel o Judit Neddermann.

La programació musical de la Garrotxa no s’aturarà, ja que prosseguirà amb el Festival Música als Masos, amb vuit concerts de música clàssica de petit format a diferents masos de la comarca. L’oferta musical es completarà amb l’activitat cultural El Pícnic, a la Vall de Bianya,  amb el Festival Pesca l’Estiu de Sant Feliu de Pallerols, I amb els concerts d’estiu al Parc Nou d’Olot, que posaran el colofó musical a l’estiu.

Pel que fa a les altres disciplines escèniques, com el circ i la dansa, la Garrotxa comptarà amb el ja tradicional Festival Ésdansa a les Preses, i amb una novetat important, com són les Nits de Circ a Besalú, municipi on també es durà a terme la fira Herbesalú, dedicada a les herbes remeieres i aromàtiques. El circ, a més, també serà present a Olot amb diverses actuacions a la placa de Braus, en el marc de La Cua del Drac d’Olot.

A més, La Cua del Drac inclourà exposicions als Museus d’Olot, un cicle dedicat a Joan Tomàs i l’inici de l’itinerari Paisatge Víctor Català, entre altres activitats. A més, la capital disposarà, en breu, de la Guia Familiar d’Olot, una publicació creada per a conèixer la ciutat tot jugant.

L’estiu s’amenitzarà amb altres iniciatives, com la campanya “El teu moment volcànic”, organitzada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Beveland (Grup Masoliver) i Ratafia Russet, en què que durant trenta-dos dies, bars, restaurants i hotels de la Garrotxa oferiran tres combinats fets amb Gin Volcànic per maridar amb les seves propostes gastronòmiques, o simplement per gaudir d’un moment de desconnexió acompanyat d’un bon producte; o la Botiga al Carrer, organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot.

La Garrotxa Salvatge raid –competició multiesportiva on els equips hauran de completar un recorregut enllaçant diferents disciplines esportives i proves especials–, la cicloVolta –una prova cicloturista que vol reunir als seguidors i fans de la Volta ciclista a Catalunya–, i la veterana marxa cicloturista Terra de Remences seran els principals esdeveniments esportius que s’organitzaran a la Garrotxa aquest estiu.

Per planificar les rutes a peu i amb bicicleta per la Garrotxa, turistes i visitants tindran a la seva disposició la segona edició del mapa d’itineraris a peu i amb bicicleta per la Garrotxa, que s’acaba d’editar, amb informació sobre tots els itineraris senyalitzats a la comarca, i indicacions sobre la possibilitat de recorre’ls, també, en bicicleta o en BTT.

L’oferta d’activitats turístiques no-esportives també serà molt variada, ja que es comptarà amb les “Propostes per gaudir de la Garrotxa”, un conjunt d’una cinquantena d’activitats sorgides d’empreses associades a Turisme Garrotxa, moltes de les quals precisament es poden fer durant l’estiu. Aquest conjunt d’activitats quedarà agrupat en un catàleg que es publicarà en breu, si bé ja es poden consultar totes al web. A més d’activitats, aquest catàleg inclourà informació de tots els espais per reunir-se i fer-hi esdeveniments.

A tota aquesta oferta s’hi ha de sumar l’habitual, formada per visites guiades ofertes per oficines de turisme com les de Besalú, Sant Joan les Fonts, Santa Pau o Olot, per visites guiades ofertes per empreses de guiatges, rutes amb bicicleta, passejades en trenet i en carruatge, rutes en segway, passejades amb burro i a cavall, vols en globus i en parapent, descensos de barrancs, visites a granges, tallers de producte i gastronòmics, escape rooms...

Finalment, des de Turisme Garrotxa s’està treballant en la preparació del catàleg Experiències Incomming, previst per a la tardor, i en la preparació del butlletí per a professionals, que s’enviarà en breu. Ambdues accions estan adreçades al públic internacional.