La Festa Major ha omplert de vida Sant Joan les Fonts

Un grapat d’activitats ha permès aplegar famílies i amics en trobades carregades d’emocions en la "Celebració del Solstici d’Estiu"

El grup banyolí Concert Germà Negre va posar pint i final a la Festa Major.
El grup banyolí Concert Germà Negre va posar pint i final a la Festa Major. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:48h
Sant Joan les Fonts ha tornat a celebrar la Festa Major amb un grapat d’actes que han permès tornar a aplegar famílies i amics en el dia a dia, amb unes trobades carregades d’emocions, per la possibilitat de retrobar-se i també per fer-ho després que l’any passat el gruix de les propostes s’haguessin de confinar. Enguany, sota el nom de Celebració del Solstici d’Estiu, s’han pogut tornar gaudir d’escenes pròpies d'aquest esdeveniment.

El cap de setmana anterior es va representar El crèdit, com aperitiu de tot el que vindria. El gruix dels actes, però, va començar amb l’arribada de la Flama del Canigó, la tarda de la revetlla, amb un gruix de corredors que la duien des de a Vall de Bianya.

Just després, es va fer lliurament dels premis del Concurs de Pintura Ràpida que organitza l’Escola Municipal de Belles Arts. Els premiats es van endur xecs per diferent valor per a gastar en material d’oficina i pintura.

La junta actual i la primera junta del Club Poliesportiu Santjoanenc (CPS) van ser les encarregades de fer el Pregó de la celebració. Amb motiu del 50è aniversari del club, l’esdeveniment d’inici de la festa es va omplir d’anècdotes i històries a l'entorn d'aquest mig segle de vida.
 

El nou espectacle de «La Nit de les Dones d'Aigua» va anar a càrrec de la Cia. Voël. Foto: @santjoanfontsaj.


El dia de la coneguda "nit més curta de l’any" es va celebrar la Nit de les Dones d’Aigua, un clàssic de Sant Joan les Fonts però que estrenava un nou espectacle en el mateix espai tot fusionant diferents elements artístics i del patrimoni de Sant Joan amb una proposta escènica a càrrec de la Cia. Voël.

I el dia de Sant Joan es va desfer l’enigma dels nous vestits dels Gegants després de la votació popular on va guanyar que anessin arreglats com pagesos vestits de Festa Major. En Joan i la Roser van estrenar nova vestimenta a la plaça Major en presència de molts veïns i també del bisbe de Girona, Francesc Pardo, que va oficiar també la missa solemne.

A la tarda l’Orquestra Internacional Meravella va acollir un dels actes més emblemàtics i multitudinaris com és el concert de Festa Major. A més, s’hi van ratificar l’Hereu i la Pubilla de Sant Joan, que continuaran un any més en el càrrec donada l’excepcionalitat d’aquest any de pubillatge. Així doncs, en Lluc Danés i l’Anna Roca, continuaran representant el poble.

El concert va ser de varietat d’estils i no hi va faltar la Serenata de l’Alcaldessa, una actuació instrumental on com a premi cada un dels músics va rebre un fuet d’obsequi simbòlic.
 

Els Gegants de Sant Joan les Fonts les van estrenar els nous vestits a la plaça Major. Foto: @santjoanfontsaj.


El dia 25 al matí, la mainada s’ho va passar molt bé amb uns tobogans aquàtics que els van entretenir per celebrar la Festa, però també el final del curs escolar.

El divendres a la tarda va ser el torn d’un moment molt important per a la Biblioteca Francesc Caula i, per extensió, de la cultura local amb el trasllat de l’equipament al castell de Juvinyà. Una inauguració que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i més d’un centenar de veïns.

Posteriorment, la tarda va continuar amb una audició de sardanes amb la Cobla Osona a la plaça Major.

El punt i final el va posar el concert de la banda Concert Germà Negre, un grup banyolí format al 2012 que fan una aposta pel folk festiu.