Laura Borràs inaugura la nova seu de la Biblioteca Francesc Caula a Sant Joan les Fonts

La presidenta del Parlament de Catalunya ha posat en valor la importància de la lectura en general i de la poesia en particular

Laura Borràs durant la inauguració de la biblioteca al castell de Juvinyà.
Laura Borràs durant la inauguració de la biblioteca al castell de Juvinyà. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:50h
Tal com va avançar NacióGarrotxa, aquest divendres, 25 de juny, s'inaugurava al castell de Juvinyà, a Sant Joan les les Fonts, la nova Biblioteca Francesc Caula, en què la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha estat l’encarregada de descobrir la nova casa dels llibres del municipi. Des d’ara, aquest equipament s’ha traslladat al castell Estada Juvinyà, una casa forta del terme que es va rehabilitar el 2003.

Fins ara, aquest espai acollia diferents esdeveniments al llarg del calendari i estava encarat sobretot a la visita turística. Des d’ara, però, compartirà espai amb la Biblioteca Francesc Caula.

Aquest equipament es trobava en un espai cedit per un privat i ara amb el canvi s’aconsegueix que sigui un espai municipal i contribuir a dinamitzar el Barri Vell de Sant Joan. Una mesura més d’un projecte que es va iniciar amb el trasllat de l’Escola Municipal de Belles Arts al carrer Sant Antoni.

Els actes d'inauguració de divendres han començat a les quatre de la tarda a l’Ajuntament, on Laura Borràs ha estat rebuda per al govern municipal i ha signat al Llibre d’Honor. Posteriorment, i després d’una visita pel Barri Vell, la comitiva s’ha traslladat a la nova Biblioteca Francesc Caula.
 

La presidenta del Parlament amb la batllessa i els regidors de Sant Joan les Fonts. Foto: @santjoanfontsaj.


A la planta baixa s’hi manté una exposició sobre la importància històrica de la construcció. El primer pis està pensat per a infants i compta amb un espai d’estudi, mentre que la segona planta, amb unes vistes espectaculars del Fluvià, és l’espai pensat per al públic adult.

Durant la inauguració, la batllessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, ha recordat la seva vinculació amb l’edifici des de la restauració com a tècnica municipal i ha subratllat la importància d’un equipament com una Biblioteca i com es vol contribuir a donar dinamisme al Barri Vell. De la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha recordat la seva etapa com a mestra i ha explicat alguna anècdota per a posar en valor la importància de la lectura en general i de la poesia en particular.

Per a cloure l’acte, s’ha presentat el llibre Per què no ballen els Gegants?, amb textos de Neus Verdaguer i il·lustracions de Vidal Rubió, que forma part de la col·lecció sobre el folklore local que s’ha anat editant al llarg dels anys.

La inauguració de la nova Biblioteca Francesc Caula ha esdevingut en el context dels actes de les Festa Major de Sant Joan les Fonts, que s'ha celebrat tot al llarg del cap de setmana.