Els aspirants de «Masterchef» treballaran a les ordres de Fina Puigdevall a Les Cols d’Olot

La xef obre les portes del seu restaurant perquè hi treballin com a autèntics professionals amb els seus caps de partida

Fina Puigdevall durant l'enregistrament del programa a Les Cols.
Fina Puigdevall durant l'enregistrament del programa a Les Cols. | Cecilia Bayonas.
NacióGarrotxa
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:02h
Per complir el somni de guanyar el programa de cuina Masterchef (TVE1), els aspirants han deixat les seves feines, les seves cases i han estat allunyats de les seves famílies i amics. Per això, el jurat prepararà un programa molt especial per a donar-los una injecció d'energia de cara a la recta final. 

En aquesta prova, per a demostrar la seva evolució, actualitzaran els plats que els traslladen a la seva infància incorporant una tècnica d'avantguarda, davant l'atenta mirada del finalista de la vuitena edició de Masterchef Junior, Javier.

A més a més, cuinaran amb el suport dels seus familiars, que podran aconsellar i animar, però no cuinar. El millor d'aquest repte tindrà un fantàstic premi: el seu plat estarà durant tota la temporada a la carta del Restaurant Masterchef, del carrer de Velázquez, a Madrid.

Després viatjaran a la Garrotxa per a gaudir de la cuina volcànica. Fa 30 anys, Fina Puigdevall va decidir convertir la masia on va néixer a Olot en el restaurant Les Cols, un espai on assaborir la natura. Amb dues estrelles Michelin i desenes de premis d'arquitectura i interiorisme, Fina i les seves filles continuen fidels als seus principis: escoltar a la natura i cuinar els paisatges volcànics que l'envolten.

A la seva cuina, els aspirants treballaran a les ordres dels seus caps de partida, com ho farien en un servei real. Cada equip elaborarà dos plats per a 32 professionals, que no han de notar que els plats estan elaborats per personal aliè al restaurant. Els membres de l'equip guanyador es convertiran automàticament en semifinalistes de la novena edició de Masterchef.

Els davantals negres s'enfrontaran a un complicat repte. Reproduiran una tassa de capuccino que consta de set elaboracions: un pa de pessic de cafè, una ganache muntada de xocolata, un cruixent de cafè, una mousse lleugera de xocolata negra, una mousse de xocolata blanca i vainilla, una cobertura de xocolata blanca i un gelificat lleuger de cafè.

El xef pastisser i campió del món de Pastisseria, Jordi Bordas, donarà consells i les claus per a brillar. I l'actriu Maribel Verdú també passarà per aquesta cuina per animar en aquest repte decisiu.
Arxivat a