Obres

Milloren les grederes del volcà Montsacopa d'Olot

Les obres de manteniment, restauració i seguretat permetran millorar l’espai del punt de vista paisatgístic i funcional

Els operaris treballen al vessant sud del volcà Montsacopa. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 10:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dijous, 17 de juny, van començar els treballs de millora al volcà Montsacopa d'Olot, concretament a la zona de les grederes situades al costat sud de la muntanya. Les obres, que no són agressives per a l’entorn, pretenen accentuar els valors naturals d’aquest espai a través de diverses actuacions en matèria de manteniment, restauració i seguretat que afectaran diferents punts i zones del circuit existent, iniciat el 2015. 

Els treballs permetran millorar l’espai tant pel que fa a la vessant paisatgística com a la funcional. D’aquesta manera, s’actua per a millorar la seguretat de l’itinerari existent –amb moviments de terres i recuperant els trams que s’havien deteriorat i suposaven un risc per als vianants.


També es vol arreglar les deformacions de les platines d’acer que delimiten el recorregut, tot reforçant ancoratges i canviant el paviment per un de nou a base de barres d’acer corrugat que pugui evitar l’erosió de la greda i la possibilitat de lliscar en els trams de més pendent.

Tenint en compte l’interès geològic, científic, cultural, pedagògic i paisatgístic així com les condicions i normatives urbanístiques del POUM i del Pla especial de la Zona Volcànica de la Garrotxa, les obres segueixen i compleixen amb totes les normatives en matèria de protecció i actuació en aquest àmbit.


Els treballs està previst que s’allarguin 15 dies i tenen un cost de 12.024,31 euros. 
 

Els operaris procuren no malmetre l'entorn amb aquests treballs de restauració. Foto: @olotuit.

 

Participació