Primeres informacions del Festival Ésdansa i obertura del taller Ésdansa't

La 39a edició tindrà lloc a les Preses del dimecres 25 al diumenge 29 d’agost

L’Esbart Marboleny de les Preses oferirà una programació de dansa d'arrel tradicional.
L’Esbart Marboleny de les Preses oferirà una programació de dansa d'arrel tradicional. | @esdansa.
NacióGarrotxa
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:51h
El Festival Ésdansa comença a engegar els motors per a preparar la 39a edició que tindrà lloc del dimecres 25 al diumenge 29 d’agost. Tot i que les circumstàncies que ens trobem aquest any han millorat respecte l’any passat, l’organització continuarà adaptant-se a les mesures sanitàries i de protecció tant dels artistes, voluntaris i membres de l’equip Ésdansa així com del públic general.

Per segon any serà una edició marcada per la COVID-19 però amb l’experiència de l’any passat i la satisfacció i bona rebuda de l’edició del 2020 l’organització ha ampliat un dia més aquesta edició, de dimecres a diumenge.
 
Presentem una edició que manté totes les seves línies de treball com són les propostes d’exhibició, de formació, divulgació i la creació i recuperem, en la mesura del possible, la participació.

Aquesta edició posa el focus en dos itineraris principals. Per un costat l’itinerari Manuel Cubeles, en motiu de l’Any Manuel Cubeles organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que acull tot un seguit de propostes d’exhibició, formació i divulgació entorn la figura de l’etno-coreògraf.

Enguany, amb motiu d’aquesta commemoració, dins de la programació del Festival, quatre esbarts de Catalunya ens oferiran una proposta artística de dansa d’arrel tradicional catalana basades en coreografies i arranjaments coreogràfics de Manuel Cubeles i Solé. Les produccions que es presentaran al llarg dels 5 dies de Festival seran:

·         Hi havia una vegada (érase una vez....), de L’Esbart Marboleny de les Preses.
·         La difícil senzillesa, de l’Esbart Marboleny de les Preses.
·         Vincles, de l’Esbart Manresà de Manresa.
·         CBLS. Passió, música i país, de l’Esbart Sant Martí de Barcelona.
·         Rubí balla Cubeles, de l’Esbart Dansaire de Rubí.

I per l’altre, que pràcticament ja s’ha convertit en tot un clàssic, l’itinerari de dansa i paisatge. L’entorn del municipi ofereix uns escenaris naturals per als espectacles que fa que es converteixin en experiències idíl·liques per al públic. Un exemple clar n’és la Festa al Parc, una proposta ja instaurada al festival però que cada any presenta innovacions. Ésdansa aposta per mantenir una relació més amable amb l’entorn i que generi menys impacte i és per això que enguany sostenibilitat i tecnologia seran molt presents en aquesta producció conjunta del festival i Marboleny que entén que innovació i dansa tradicional no estan renyits.
 

La imatge gràfica del Festival ÉsDansa 2021. Foto: @esdansa.


Així mateix, podem anunciar que el Campus Ésdansa’T torna apostant de manera ferma per la formació en viu, posant de relleu la importància de la transmissió de la cultura popular entre persones seguint el  lema que acompanya el Campus Ésdansa’T des dels seus inicis:  ballar i fer ballar. El Campus de la dansa d’arrel tradicional, es convertirà de nou en el màxim referent formatiu.

Aquest 2021 el Campus Ésdansa’T se celebrarà del dimecres 25 al divendres 27 d’agost i, seguint la tònica dels últims anys, oferirà un ampli ventall de tallers des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, tan de Catalunya com d’altres territoris internacionals, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar. Enguany el Campus Ésdansa’T es vertebra en el Petit Ésdansa’T, per a infants de 6 a 14 anys, i l’Ésdansa’T, dirigit a adults.
 
El Petit Ésdansa’T que es durà a terme al llarg de dos dies, dijous 26 i divendres 27 d’agost, proposa un conjunt de càpsules sota el nom “Descobrim” que acompanya els infants a fer un recorregut i a conèixer els elements principals més icònics de Catalunya i de les cultures i països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2021.
 
Esdansa’T, dirigit als adults, el conformarà 3 dies amb 9 tallers per ballar i aprendre dansa d’arrel tradicional. Un espai que treballarà des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, per un costat seguint l’itinerari Manuel Cubeles del programa i per l’altre amb la satisfacció de poder oferir de nou als participants una línia de formació internacional amb grups d’Eslovàquia, Portugal i el País Basc, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar amb noms destacats del panorama de la dansa contemporània com Jaime Pablo i Junyi Sun, entre d’altres.
 
Les inscripcions als tallers s’obren avui de dilluns 21 de juny. Podreu més informació a través del web.
 
Arxivat a