Fa falta personal per al sector de l'hostaleria de la Garrotxa

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa fa una crida davant la necessitat d’incorporar nou personal amb interès a treballar en aquest sector

La crida es va fer aquest dijous des del Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot.
La crida es va fer aquest dijous des del Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
18 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:59h
Davant la nova obertura dels bars i restaurants, el sector torna a tenir la necessitat d’incorporar personal a les seves plantilles. Arran els efectes de la crisi de la COVID-19 amb la reconversió i inserció de treballadors i treballadores afectats per ERTO en altres àmbits laborals, ara el sector es troba amb la necessitat de seleccionar nou personal de manera urgent.

Per aquest motiu, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa fa una crida a totes aquelles persones que tinguin interès i motivació per treballar en el camp de l’hostaleria. Tot i que es valorarà molt positivament disposar d’experiència prèvia, no és un requisit imprescindible i es tindrà en compte principalment l’interès, la motivació i la disposició per aprendre l’ofici així com tenir disponibilitat per a treballar els caps de setmana.

L’Associació creu que pot ser una bona oportunitat tant per estudiants, que ho puguin veure com una feina d’estiu, així com per aquelles persones que tinguin intenció d’estabilitzar-se en un sector clau a la comarca que ofereix possibilitats de projecció i consolidació professional.
Les persones que hi estiguin interessades i vulguin presentar la seva candidatura poden fer-ho a través de la pàgina web de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG - Mas les Mates.

Cal tenir present que si no han estat prèviament registrats al servei d’Ocupació-Mas les Mates caldrà fer-ho abans de poder apuntar-se a l’oferta. Es pot realitzar a través d’aquest enllaç, on localitzaran l’explicació i les passes a seguir per tal de poder fer el registre.  

Els tècnics de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG seran els encarregats de fer arribar els currículums a les empreses d'hostaleria que hagin publicat les ofertes de feina corresponents en aquesta mateixa pàgina web. Paral·lelament, per arribar al màxim de possibles candidats i candidates, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa promourà entre els seus establiments associats que facin ús d’aquest web per tal de fer difusió de les seves possibles vacants a cobrir.
 
Servei d’intermediació de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG

El servei d’intermediació es tracta d’un servei consolidat de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG que, entre altres, treballa per facilitar els nexes i punts de trobada entre l’oferta i la demanda entre les persones i entitats de la Garrotxa.

Des de principis d’any, l’Àrea d’Ocupació ja ha gestionat 148 ofertes (55 ofertes més que en el mateix període respecte de l’any passat i 24 d’aquestes han estat en el sector de l’hostaleria) i s’han inserit un total de 132 persones, 10 d’elles en aquest sector econòmic.
 
Juny, tercer mes consecutiu de reducció de les xifres d’atur a Olot

Actualment, 2.560 ciutadans de la Garrotxa es troben en situació d’atur; el que representa una taxa d’atur registral del 9%. Aquestes xifres suposen 58 persones menys respecte el mes anterior. Pel que a Olot ciutat, el passat mes de maig hi havia 1.726 persones que cercaven feina, 33 menys que a l’abril i s’encadenava el tercer mes consecutiu de davallada pel que fa a les xifres d’atur a la ciutat.     

Paral·lelament, aquest passat mes de maig va ser el tercer mes amb més inscrits a la Seguretat Social (12.580) des de maig de 2011. Els dos mesos anteriors que hi va haver més inscrits va ser el novembre de 2019 i el desembre de 2019 amb 12.603 i 12.605 inscrits, respectivament.

Per qualsevol altra demanda en relació amb la necessitat d’incorporar personal a les plantilles, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG - Mas les Mates al 972 26 78 12 o per correu electrònic a [email protected].

Paral·lelament, poden publicar ells mateixos l’oferta a través de https://ocupacio.dinamig.cat/busques-treballadors/publica-oferta-de-feina/.
 
Arxivat a