El ple aprova el «Passaport Olot», en què se sortejaran 100 xecs de 100 euros

Amb el suport de l’Associació de Comerciants d’Olot i l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de la Garrotxa es vol promoure especialment les agències de viatges de la ciutat

La iniciativa «Passaport Olot» s'ha presentat aquest matí al Saló de Sessions de l'Ajuntament.
La iniciativa «Passaport Olot» s'ha presentat aquest matí al Saló de Sessions de l'Ajuntament. | @olotuit.
17 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:04h
El ple de l'Ajuntament d'Olot, que s'ha iniciat –novament de forma telemàtica– aquest dijous 27 de juny, a les sis de la tarda, ha aprovat per unanimitat el que s'ha batejat com a "Passaport Olot", la nova campanya promocional que impulsa l’Ajuntament d’Olot a través de DinàmiG, amb el suport de l’Associació de Comerciants d’Olot i l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de la Garrotxa per a fomentar, potenciar i promocionar el comerç i l’hostaleria d’Olot així com les agències de viatges de la ciutat.

L’Ajuntament d’Olot té entre les seves funcions impulsar accions dirigides a la promoció de la ciutat, procurar el desenvolupament econòmic de la ciutat, i donar suport i coordinar esforços de tots aquells sectors i entitats compromesos en la promoció de la ciutat.
 
Arran de la crisi generada per la Covid-19, l’Ajuntament d’Olot juntament amb el
Consell Comarcal de la Garrotxa han impulsat la implementació d’un Pla de reactivació econòmica d’Olot i la Garrotxa. El Pla consta de diverses línies d’actuació una de les quals està dirigida a fomentar la compra de proximitat. 
 
Quan s'ha iniciat la recuperació econòmica un dels sectors més afectats en el desenvolupament de la seva activitat son les agències de viatges, ja que després de les restriccions provocades per la crisi sanitària s’han vist greument perjudicades i la seva facturació ha tingut una disminució molt important.
 
Amb la mateixa finalitat, promoure el consum i la compra de proximitat, l’Associació de Comerciants d’Olot, i l’Associació professional d’empresaris d’hostaleria de la Garrotxa van plantejar la campanya “Passaport Olot”, del qual l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, n’és promotor.

“Passaport Olot” és una campanya que pretén obtenir un benefici conjunt unint el consum local amb la promoció de les agències de viatges que han signat el conveni de col·laboració. La compra o el consum en establiments d’Olot permetrà participar en el sorteig de 100 vals de 100 € per a gastar en qualsevol de les agències de viatges d’Olot. 
 
L’objectiu és reactivar l’activitat de les agències de viatges d’Olot, motivant els ciutadans a comprar i consumir als establiments de la ciutat.

La nova promoció se suma a altres accions com l’Olot+50 i l’aplicació Garrotxa Approp així com l’Ajut 500, 1000 i 3000 que l’Ajuntament d’Olot ha impulsat per combatre els efectes de la COVID-19 a diversos àmbits i activitats econòmiques de la ciutat  amb la voluntat de garantir-ne la viabilitat. Alhora, la nova iniciativa forma part del Pla de Reactivació Econòmica d’Olot i la Garrotxa que l’Ajuntament d’Olot, juntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, van engegar i han anat implementant per coordinar esforços, donar suport i fomentar tots els agents, sectors i entitats de la ciutat.

Agències de viatges, un dels sectors més afectats

Les restriccions de mobilitat implementades per evitar la propagació del coronavirus han afectat de forma més profunda i perllongada a determinats sectors, entre ells les agències de viatges. Arran de l’evolució de la pandèmia, els canvis en les normatives de prevenció i l’avançament en la vacunació; el sector ha començat a detectar possibilitats de reactivació de cara a aquest estiu i finals del 2021.

D’aquí la voluntat de la campanya ‘Passaport Olot’, que vol contribuir al consum local així com la promoció de les agències de viatges a través del sorteig de 100 vals  de regal de 100 euros per poder utilitzar a qualsevol de les agències de viatges d’Olot, sempre que es realitzi una despesa mínima de 200 euros.
 
Mecànica del sorteig

Per emportar-se un dels premis només caldrà participar en el sorteig d’Instagram que s’ha previst. Del 25 de juny i fins al 15 de juliol, tothom que desitgi emportar-se un dels xecs de regal caldrà que:Pel que fa al lliurament dels premis:
  • El sorteig i lliurament dels premis portarà a terme el pròxim 16 de juliol a DinàmiG.
  • Els premiats podran recollir el seu val de regal des del 16 de juliol fins al 23 de juliol a les oficines de DinàmiG, situades al carrer Bisbe Lorenzana, 15 d'Olot.
  • Cada guanyador tindrà dret a un únic val de descompte de 100 euros.
  • Els guanyadors podran fer ús dels 100 euros de regal per a la realització d’un viatge o escapada durant tot l’any 2021.
Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Olot preveu generar un impacte de 20.000 € per a les agències de viatges i s’ha previst destinar-hi un total de 10.000 euros del Fons de Reactivació Econòmica del Consistori.
 
Arxivat a