Olot se suma a la 3a edició de les caminades en silenci coincidint amb el solstici d'estiu

La Fundació Oncolliga Girona recolzarà el pròxim diumenge, 20 de juny, la proposta del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO

Participants en una de les caminades en silenci que es van organitzar en l'equinocci de primavera.
Participants en una de les caminades en silenci que es van organitzar en l'equinocci de primavera. | @oncolligagi.
NacióGarrotxa
17 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:23h
La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el pròxim diumenge, 20 de juny, la tercera edició de la sèrie de Caminades en Silenci per diverses poblacions de les comarques gironines, com Olot, que organitza per a donar suport a la iniciativa per la declaració del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura).

Com explica aquest moviment, el silenci és essencial per a poder connectar amb les coses verdaderament importants de la nostra vida, aquelles que no es poden tocar.
 
Com en les dues edicions anteriors, la data no ha estat escollida a l’atzar, ja que coincideix amb la celebració del solstici d'estiu. Solstici és un terme que prové de les paraules llatines sol i sistere (romandre quiet). Durant l'any n'hi ha dos, el d'estiu i el d'hivern. És el moment en què el sol arriba a la seva màxima o mínima altitud respecte al semieix del planeta. En els dies de solstici, i depenent de l'hemisferi, les hores de llum solar i l'altitud del Sol seran les màximes o mínimes de l'any. Així doncs, el solstici d'estiu és el dia més llarg (d'hores de sol) i la nit més curta. 
 
Les poblacions on es farà aquesta tercera edició són: Olot, Banyoles, Bellcaire d'Empordà, Breda, Campdevànol, Cassà de la Selva, Flaçà, l'Escala, Girona (Ribes del Ter i Vall de Sant Daniel), Palamós, Platja d'Aro, Pont de Molins, Sant Hilari Sacalm, Torroella de Montgrí i Vidreres. 
 
Les caminades seran guiades i es realitzaran a totes les poblacions a la mateixa hora, de 8 a 10 del matí, i en grups de màxim 18 persones. Tots els participants tindran com a obsequi una màscara commemorativa de l'activitat. 
 
Les inscripcions es fan en línia des d'aquest vincle del web de l'Oncolliga.
 
Arxivat a