La cinquena edició del festival «Música als masos» programa vuit concerts a la Garrotxa

Entre el 2 i el 18 de juliol les actuacions seran en espais singulars olotins com el Mas Vayreda i El Ventós, El Solà de Batet de la Serra, el Pratdevall de Santa Pau o La Cau a la Vall d'en Bas

Jordi Tarrús i Pep Berga han presentat el festival aquest matí des del Mas Vayreda d'Olot.
Jordi Tarrús i Pep Berga han presentat el festival aquest matí des del Mas Vayreda d'Olot. | Martí Albesa.
15 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:22h
De la música medieval a la contemporània, passant per la clàssica, la barroca o la romàntica, vet aquí el repertori del ben tornat festival Música als masos, que enguany reprèn l'activitat a Olot, Batet de la Serra, Santa Pau i la Vall d'en Bas del 2 al 18 de juliol amb vuit concerts que es repartiran, en cada ocasió, en dos torns d'una trentena de persones per actuació.

Aquest matí ha presentat el festival al Mas Vayreda Jordi Tarrús, de l'Associacio Müsica als masos, sota l'atenta mirada del regidor de Cultura i batlle d'Olot, Pep Berga, que ha destacat que l'organització "no ha pensat en el més fàcil –fer els concerts en sales tancades– sinó en el més difícil, fer-ho en exteriors", amb la possible pèrdua de sonoritats que pot provocar aquesta decisió, per bé que s'intentarà pal·liar-la, en alguns casos, amb amplificadors i, en d'altres, aprofitant aixoplucs, galeries i claustres d'alguns dels indrets triats.

Precisament, els jardins del Mas Vayreda d'Olot –actualment inhabitat– seran els amfitrions dels primer concert del festival, el divendres, 2 de juliol, a les deu del vespre, amb una  conferència prèvia, a les vuit, de Joan Vives Bellalta, locutor de Catalunya Música, flautista de bec i divulgador musical, que parlarà sobre les dones compositores del passat.

Precisament, aquest primer concert del festival es dedica a les compositores barroques, amb dos pols d’atracció: la Prússia de Frederic el Gran i la França de Lluís XIV.

Aquest festival de petit format ofereix una programació de concerts de música clàssica en l’àmbit de la comarca de la Garrotxa, amb la particularitat que es duen a terme en cases i masos garrotxins que garanteixen una atmosfera autèntica i una acústica excepcional. D’aquesta manera s’uneix l’experiència musical a l’accés a un patrimoni arquitectònic que normalment no es pot visitar. 

El festival, que enguany tindrà lloc durant les tres primeres setmanes de juliol, es troba ja en la seva cinquena edició (programada el 2020 i ajornada a causa de la situació sanitària del país). Cada edició ha anat creixent respecte a l’anterior en nombre de concerts i públic. Els emplaçaments que l’acullen són sempre de gran interès patrimonial i històric. Aquest 2021, per exemple, es durà a terme al Mas Vayreda, a Ventós i al Mas Solà-Morales de Batet (Olot), al Mas Pratdevall (Santa Pau) i al Mas la Cau (La Vall d’en Bas).

El Festival l’organitza l’associació sense ànim de lucre Associació Música als masos, formada per músics, melòmans i estudiants de música lligats a la comarca de la Garrotxa, que s’han unit per la necessitat d’oferir una resposta a la falta d’oferta de concerts d’aquest tipus en l’entorn més pròxim.

[Podeu descarregar el dossier del festival d'enguany.]

Venda d'entrades

Aquest any la venda anticipada d'entrades es farà a través de la plataforma Eventbrite. S’hi podrà accedir a través de la pàgina web del festival. Les entrades també es podran comprar a taquilla el mateix dia del concert sempre i quan en quedin de disponibles. Tot i això, es recomana comprar l'entrada anticipadament perquè els aforaments dels masos són molt limitats.

Els períodes de venda en línia són:  
  • Del 24 de maig al 6 de juny: venda preferent per als socis de música als masos.
  • Del 7 de juny fins al dia del concert a les 14h: venda al públic general.
Els preus:
  • 15€: preu general.
  • 12€: preu per socis.
  • De franc per als acompanyants menors de 18 anys (per a controlar bé l'aforament, és imprescindible fer la reserva a Eventbrite).  
Els concerts d'enguany a un sol clic
 

DIVENDRES 2 DE JULIOL

MAS VAYREDA - Olot / 20h

Conferència Joan Vives

 
 
 
 
 

DIVENDRES 2 DE JULIOL

MAS VAYREDA - Olot / 22h

Compositores barroques

 
 
 
 
 

DISSABTE 3 DE JULIOL

MAS EL SOLÀ - Batet / 20 i 22h

Trio Sonart

 
 
 
 
 
 
 

diumenge 4 de juliol

MAS EL SOLÀ - Batet / 20 i 22h

Gilles Colliard Trio

 
 
 
 
 
 

DIVENDRES 9 DE JULIOL

MAS LA CAU - La Vall d'en Bas / 20 i 22h

Susanna Puig i Trio barroc del cafè

 
 
 
 
 
 

dissabte 10 de juliol

VENTÓS - Olot / 20 i 22h

Trios romàntics amb flauta

 
 
 
 
 
 

diumenge 11 de juliol

VENTÓS - Olot / 20 i 22h

Blooming duo

 
 
 
 
 
 

dissabte 17 de juliol

MAS PRATDEVALL - Santa Pau / 20 i 22h

Brahms


 
Arxivat a