Patrimoni

L'església de Sant Esteve d'Olot fa conèixer els campanars i les campanes de la Garrotxa

El mestre de música Xavier Pallàs explicarà dissabte 19 de juny un dels elements menys estudiats del patrimoni cultural de l'Església

per NacióGarrotxa, Olot | 15 de juny de 2021 a les 10:04 |
Pallàs va iniciar el 2009 l'inventari de totes les campanes i campanars de la Garrotxa. | @acgarrotxa.
Segurament per dificultats d'accés, les campanes són un dels elements menys estudiats del patrimoni i, hi ha casos, que requeririen una actuació de conservació. Catalonia Sacra proposa per al dissabte, 19 de juny, a Olot, una activitat per a poder-ho conèixer de primera mà.

Xavier Pallàs parlarà sobre els campanars i les campanes de la Garrotxa en una activitat que es farà a l'església de Sant Esteve d'Olot. Aquesta iniciativa és proposada pel Bisbat de Girona i començarà a les 11 del matí. Per participar-hi es requereix reserva de plaça. La inscripció té un preu de 6 euros.


Pallàs és un dels principals especialistes en aquesta temàtica. És autor del llibre Campanes i campanars de la Garrotxa, un inventari exhaustiu de les 213 campanes que hi ha en aquesta comarca i on també es recullen 180 campanars amb la seva descripció arquitectònica i nombroses notes històriques que ajuden a emmarcar les campanes en el seu context social i històric.

Xavier Pallàs Mariani és mestre especialista en Educació Musical per la Universitat de Girona i titulat superior en l'especialitat de violí per l'Escola Superior de Música de Catalunya. L'any 2015 va guanyar la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials Humanes amb un estudi sobre les campanes de la Garrotxa.


Una quarantena d'activitat per a fer conèixer el patrimoni cultural de l'Església

Una quarantena de visites, conferències, tallers..., conformen l'agenda d'activitats de 2021 de Catalonia Sacra. Entre març i novembre, 19 comarques del Principat i una del País Valencià acullen una nova edició d'aquesta programació d'activitats única que vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l'Església i que és fruit del treball en xarxa dels bisbats amb seu a Catalunya.


La programació manté, tot i el context de pandèmia, el nombre d'activitats programades en anys anteriors i recupera algunes de les que es van haver de suspendre l'any passat a causa de la Covid-19. Les activitats proposades es fixen tant en les grans catedrals com en les petites esglésies, en conjunts arquitectònics o en petites obres mestres.

La programació completa i les inscripcions es poden fer a www.catalonisacra.cat/agenda. La celebració de les activitats queda supeditada a les restriccions que puguin decretar les autoritats.
 

 

Participació