Circ, teatre, música, poesia…, omplen l'agenda cultural d'Olot aquesta setmana

Dijous, el circ de Madame Gaüc, al Teatre Principal; divendres, recital poètic a la Biblioteca; dissabte, concert de Clara Peya i Nil Moliner a la plaça de braus.; i, diumenge, Aupa Strings presentarà nou disc a la sala El Torín

Dijous arriba «Fil», de Madame Gaüc, al Teatre Principal d'Olot.
Dijous arriba «Fil», de Madame Gaüc, al Teatre Principal d'Olot. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:00h
La setmana que prepara Olot Cultura ve farcida, com gairebé sempre, d'activitat culturals per a tots els públics i gustos.

Aquest dijous 17 de juny, a les 17:30 h, a la Biblioteca Marià Vayreda, Vivim del Cuento proposa Contes desexplicats, amb tot de personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó i amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació de grans i petits. Edat recomanada: a partir de 4 anys. Activitat gratuïta. Cal reservar plaça per controlar l’aforament

El mateix dia 17 de juny a dos quarts de vuit del vespre, al Teatre Principal d'Olot, Madame Gaüc presenta Fil, el primer espectacle de llarga durada d'aquesta companyia, una creació de circ contemporani que combina elements del teatre i de les arts del moviment. L’espectacle explora les relacions humanes a partir d’un llenguatge universal: el físic. Dos personatges s’embarquen en un joc de tensions entre la realitat i la ficció, la raó i l’emoció, per a projectar un imaginari amb el qual capten la complicitat del públic. Aquest espectacle forma part del Circuit Nòmada de la Fira de Tàrrega. Edat recomanada: a partir de 10 anys. Preu: 10 euros.
 

L’actriu Anna Barrachina i el compositor Maurici Villavechia. Foto: @OlotCultura.


Divendres 18 de juny, a les 19 h, a la Biblioteca Marià Vayreda, l’actriu Anna Barrachina i el compositor Maurici Villavechia presenten Barrachina Vs Villavechia, una vetllada poètica i divertida, amb veu i música, harmonitzada amb la complicitat establerta entre tots dos artistes. on s’estableix un diàleg entre la veu i la música. Un matrimoni artístic, fresc, sensible, tendre i divertit. La paraula de poetes entrelligada amb un fil narratiu comú al voltant de diverses mirades sobre l’amor i les relacions de parella des de la ironia fins al desconcert. Un recital dinàmic, amb sentit de l’humor, on Barrachina canta diverses cançons i Villavechia interpreta temes amb l'acordió que ell mateix ha compost. Activitat gratuïta. Cal descarregar-se una entrada per controlar l’aforament.

Dissabte, 19 de juny, a les 22.30 h, a la plaça de Braus , Clara Peya i Vic Moliner ens proposen Índiga, un viatge musical d’altíssima intensitat, de paisatges impossibles creats des del piano i el baix elèctric que es nodreixen de l’electrònica creada sempre en directe. Les composicions d’ambdues músiques s’entrellacen per donar lloc a un concert que pot evocar la sessió d’un discjòquei underground berlinès o bé les improvisacions virtuoses d’un club de jazz.
 

Clara Peya i Vic Moliner ens proposen «Índiga» dissabte a la plaça de Braus. Foto: @OlotCultura.


Aquesta proposta ha tingut el privilegi de veure's créixer en dues residències de creació fetes a la nostra ciutat. La primera d’elles, en què Clara Peya i Vic Moliner posaven en solfa un seguit d’idees i sonoritats noves fruit d’hores i hores de treball a la sala El Torín. La segona, que va tenir lloc aquest gener, en què al binomi Peya i Moliner, enfortit per anys de treball conjunt sobre els escenaris, s’hi afegia l’artista Manoly Rubio en la creació de l’escenografia i d’un disseny de llums que dóna una dimensió extra a Índiga i que és la raó per la qual aquest espectacle se celebra a la plaça de Braus. Preu: 5 euros anticipada, 7 euros a taquilla.


Diumenge 20 de juny, a les 17.30 h, a la plaça de Braus, Aupa Strings presenten el nou discTimeLapse. Ells mateixos es defineixen com una experiència en la qual es fusionen ingredients tan variats com el swing, el soul, Mozart, el rock, el reggae i el blues, de vegades fent versions de peces molt conegudes i en d’altres ocasions amb composicions originals. Els seus concerts demostren que el quartet de corda convencional és un instrument molt poderós que va molt més enllà de la música clàssica. Totes les persones que ho han volgut han pogut fer arribar, fins a l’11 de juny, les cançons que els agradaria que toquessin al concert. A més, el mateix dia del concert, de 10 a 12.30 h a l’Escola Municipal de Música d’Olot, el grup oferirà una sessió formativa d’improvisació amb instrument per a tots els nivells. Preu: 6 euros anticipada, 8 euros a taquilla.
Arxivat a