El Rotary Club Olot fa una donació a Integra per a millorar les tecnologies de l’escola Joan XXIII

En el marc del projecte Gi-Rotary, que enguany ha escollit l’entitat garrotxina com a beneficiària d’aquesta ajuda, valorada en 15.000 euros

Un moment de la presentació de la donació de la campanya Gi-Rotary.
Un moment de la presentació de la donació de la campanya Gi-Rotary. | Integra Olot.
NacióGarrotxa
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:24h
Amb l’objectiu d’aportar les eines de comunicació, creació d’imatges i altre material informàtic de suport, el Rotary Club Olot-la Garrotxa ha escollit l’escola Joan XXIII d’Olot com a beneficiària del projecte Gi-Rotary 2021. Es tracta d’una iniciativa de tots els Club Rotary de les comarques gironines, que cada any dóna l’oportunitat a un dels membres d’escollir quin serà el projecte amb el qual es col·laborarà. Enguany, el club garrotxí ha escollit el centre d’educació especial, titularitat d’Integra, amb l’objectiu de millorar l’equipament tecnològic que utilitzen els alumnes.

La donació està valorada en 15.062,94 euros i ha permès la compra de diferents recursos: programes educatius específics que facilitin la comunicació i permetin oferir activitats adaptades d’aprenentatge; un perifèric All in one per a alumnes amb problemes de manipulació i/o de visió, i que permet dissenyar diferents activitats d’aprenentatge; un perifèric comunicador dinàmic amb suport de peu perquè els alumnes que no utilitzen la parla puguin comunicar-se a través de la mirada, pictogrames o text, vint tauletes digitals i dotze ordinadors portàtils per renovar els de l’aula d’informàtica.

“Les noves tecnologies ens permeten minimitzar les limitacions d’autonomia, de comunicació o d’aprenentatge dels alumnes i a ajudar-los en el seu desenvolupament integral en tots els àmbits de la seva vida i de la societat”, detalla la subdirectora de l’escola Joan XXIII, Núria Triola. Els nous recursos tecnològics serviran per a tot l’alumnat, que va dels 3 als 21 anys: “L'adaptació de l’aprenentatge és necessària i com més intens i individualitzat sigui aquest aprenentatge, més resultats es poden obtenir”, assenyala Triola. Segons la subdirectora del centre “tots els avantatges que ofereixen aquests recursos repercuteixen en la qualitat de vida dels alumnes, ja sigui en la millora dels processos d’inclusió, de participació o d’accés als continguts educatius”.

En aquest sentit, el professorat de l’escola s’ha format aquest curs en una nova manera de treballar basada en el Disseny Universal de l’Aprenentatge (DUA). Aquest model planteja la necessitat de dissenyar des del principi activitats, tasques i continguts flexibles i personalitzats segons la realitat de cada aula, permetent múltiples opcions perquè tothom pugui trobar la seva via d’aprenentatge.
 
El projecte Gi-Rotary d’enguany ha estat finançat amb les aportacions dels Club Rotary de Banyoles, Blanes-Costa Brava sud, Costa Brava, Girona, Ripollès, Roses-Empuriabrava i Olot-la Garrotxa.

El Centre d’Educació Especial Joan XXIII d’Olot i comarca és un centre privat concertat, de titularitat d’Integra, que atén alumnes amb necessitats educatives especials en edats compreses entre els 3 i els 21 anys. Ofereix als infants i joves un itinerari educatiu personalitzat i adaptat que els ajudi a avançar cap a l’autonomia social i laboral. L’escola Joan XXIII atén un ventall d’alumnes molt ampli: des d’infants i joves amb un grau elevat de discapacitat i necessitat de suport, fins a un alumnat més autònom i amb un nivell de suport menys intensiu.

El Rotary Club Olot-la Garrotxa forma part de l’organització Rotary Internacional, que des del 1905 reuneix persones destacades del món empresarial, de les professions lliberals i dels serveis públics, per tal de prestar ajut humanitari als que no ho necessiten, fomentar un nivell elevat d’ètica en totes les activitats humanes i contribuir a la difusió del bé i de la pau al món. Fundat el 1984, el Rotary Club Olot pretén portar aquests objectius a la comarca de la Garrotxa i ajudar així a la millora del benestar social.
 
Arxivat a