El Club Natació Olot atorga el nou projecte de reforma a l'arquitecte Jordi Farrando

El futur edifici, "Fluvià" –a construir durant l'any 2022 amb un pressupost d'1,83 milions d'euros–, farà de pont i atri de distribució entre els dos mòduls actuals

Imatge renderitzada del futur edifici central del Club Natació Olot.
Imatge renderitzada del futur edifici central del Club Natació Olot. | Jordi Farrando.
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:36h
El Jurat de la segona fase de reforma i ampliació del Club Natació Olot ha decidit atorgar el projecte a l'arquitecte Jordi Farrando en el procés de selecció per a la contractació d'un equip d'arquitectes i enginyers per a l'execució de la 2a fase de reforma i ampliació.

Aquest dimarts a la tarda, a la seu del club, s'ha presentat el nou projecte del CN Olot amb la signatura del contracte, amb la presència de Gemma Soy (presidenta del Club Natació Olot), Joan Domènech (vicepresident 1r esportiu) i Jordi Farrando, l'arquitecte guanyador del procés de selecció.
 

L'arquitecte barceloní Jordi Farrando ha guanyat el concurs per a la segona fase de reformes del CN Olot. Foto: Xavier Borràs.


Durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació, s'ha pogut veure per primera vegada i material gràfic de les futures noves instal·lacions. Els dissenyadors i la Junta Directiva han explicat totes les característiques i virtuts dels nous espais que s’obtindran amb la segona fase de reforma i ampliació de les instal·lacions del Club, una nova fase que és la continuació de l’aposta del club per ser el present i futur de l’esport garrotxí i de les comarques gironines.

Segons la presidenta de l'entitat, Gemma Soy, el projecte guanyador integra un edifici modern i funcional, sense luxes, que "permet complir amb les restriccions econòmiques del club", no endebades ha cakgut demanar dos crèdits bancaris per fer front a l'1.830.000 milions d'euros amb què s'ha pressuposat, i aprovat per l'assemblea de socis, la nova reforma.

Jordi Farrando, arquitecte amb molta experiència en dissenys de projectes d’espai públic, disseny urbà, equipaments i habitatge, tant a Catalunya com, també, a Flandes (Bèlgica), ha explicat, a grans trets, l'esperit del nou cos que farà de pont amb els dos edificis actuals del CN Olot. Per a aquest arquitecte barceloní, es tracta de jugar amb el buit i la llum, per manera que la nova construcció "serà un atri des d'on es podrà accedir a tots els serveis", amb què els usuaris s'hi podran moure d'una forma totalment intuïtiva.
 

Imatge renderitzada de la façana del que serà nou edifici central del Club Natació Olot. Foto: Jordi Farrando.

 

Imatge actual de la faána principal del Club Natació Olot. Foto: Xavier Borràs.


El projecte guanyador aposta per jugar amb l'acoblament dels dos cossos actuals, especialment pel que fa a les cobertes, amb una zona d'entrada que aprofitarà la llum natural a manera d'atri central del club. A l'exterior, novament es juga amb el buit a partir de materials diversos a través d'una porxada.

Farrando també ha manifestat que en els pròxims mesos caldrà continuar amb el procés de reflexió per tal d'articular el disseny a partir de les noves idees que vagin sorgint per a satisfer les necessitats i interessos del CN Olot i dels socis i usuaris.
 

Gemma Soy i Jordi Farrando després d'haver signat el contracte. Foto: Xavier Borràs.


El vicepresident primer del club, el triatleta Joan Domènech, ha posat dates al calendari: de primer, d'ara fins cap a la tardor, l'equip d'arquitectes i enginyers, han de redactar el projecte bàsic i executiu; posteriorment, es convocarà concurs públic perquè hi optin les empreses constructores que ho desitgin amb què, les obres, finalment, podrien començar al gener de 2022 i durar, pel cap baix fins a la tardor, amb què caldrà veue on se situaran els despatxos administratius i els vestidors i com podran circular els socis i usuaris cap al serveis que necessitin utilitzar.

El lema amb què es va presentar l'arquitecte Jordi Ferrando al concurs per a aquesta segona reforma del CN Olot ha estat "Fluvià", un nom que escau del tot si es té en compte que el club va néixer, precisament, a la vora del riu als anys cinquanta del segle passat, quan es van començar a fer les primeres competicions de natació Tossols-Basil. Tot flueix, doncs.