Restauració del coronament escultòric de l'antiga font de Sant Bernat d'Olot

Data de 1875 i originàriament formava part de la porta de la muralla olotina que donava accés a la plaça del Carme

Una rèplica de l'escut original es col·locarà al capdamunt de la ronda de Sant Bernat d'Olot.
Una rèplica de l'escut original es col·locarà al capdamunt de la ronda de Sant Bernat d'Olot. | @museusolot.
NacióGarrotxa
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:08h
El conjunt escultòric que fins no fa gaire coronava l’antiga font de Sant Bernat tornarà als carrers del barri. Es tracta d’un escut que data del 1875, quan es va construir la muralla carlina a la ciutat d’Olot. Estava situat al capdamunt de la porta que donava accés a la plaça del Carme, que es va rebatejar com a Porta de Martínez Campos, en honor a un general borbònic. 

Un cop acabada la guerra, la muralla es va anar enderrocant, ja que partia diversos accessos i propietats. És en aquest moment quan el conjunt escultòric de la porta passa a coronar la font de Sant Bernat. Hi va romandre fins l’any 2008, quan es van dur a terme unes obres per a reurbanitzar l’espai. En aquell moment, uns tècnics especialistes el van treure, tot esperant una futura reintegració en algun espai pròxim a l'emplaçament original. 

Aquesta reubicació tindrà lloc els dies vinents. Es farà una rèplica en reïna de l’escut i es col·locarà al capdamunt de la ronda de Sant Bernat. La fragilitat de la pedra desaconsella posar-hi l’escut original. La peça, de finals del segle XIX, es restaurarà degudament i es conservarà als magatzems dels Museus d’Olot, amb totes les mesures necessàries per a preservar-la. 

L’escut original està esculpit en pedra sedimentària i gres. Fa 1 metre d’alt per 1 metre i 46 centímetres de llargada i pesa gairebé 100 quilos. 
Arxivat a