1 de 10
Educació

Un 4,29% més d'estudiants es presenta a les PAU a les comarques gironines

A la Garrotxa hi ha 269 estudiants que fan els exàmens de selectivitat repartits en dos instituts d'Olot

A Olot s'examinen 269 estudiants fins aquests dijous. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 9 de juny de 2021 a les 08:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els estudiants que enguany es presenten a les proves d'accés a la universitat (PAU) a comarques gironines han crescut un 4,29% respecte de l'any anterior. Des d'aquest dimarts, 3.644 gironins s'examinen de les diferents matèries per a accedir a la universitat, 152 més dels que ho van fer l'any passat (3.492). A més, les proves es faran en onze seus diferents –tal com va succeir el 2020– per a garantir les distàncies de seguretat i el compliment dels aforaments de les instal·lacions.

La seu amb més estudiants serà, com passa habitualment, el campus de Montilivi de la UdG, on hi haurà 1.628 estudiants. Les proves han començat aquest dimarts a partir de les nou del matí amb l'examen de llengua castellana i literatura.

En el cas de la Garrotxa, hi ha 269 estudiants que es reparteixen en dos instituts diferents d'Olot, el Bosc de la Coma i el Garrotxa, amb què la comarca se situa en segona posició, després del Girones, pel que fa al nombre d'estudiants que es presenten a la selectivitat.

Pel que fa a l'Alt Empordà hi haurà dos instituts on es faran les proves a Figures (el d'Alexandre Deulofeu i el Narcís Monturiol) i un tercer a Roses on hi haurà 139 alumnes que aniran a l'institut Cap Norfeu.


Quant al Baix Empordà, l'institut de la Bisbal repeteix com a seu i també es faran les proves als centres de secundària de Sant Feliu de Guíxols (111 alumnes) i Palamós (157). A la Selva també hi haurà tres seus: una a Santa Coloma de Farners amb 194 joves, una altra a Lloret de Mar amb 189 persones i una tercera a Blanes amb 163 estudiants.

Al Pla de l'Estany també repeteix com a seu de les PAU aquest 2021 enviant tots els alumnes a l'institut Pla de de l'Estany de Banyoles (169 persones). Pel que fa al Gironès, els estudiants es concentren en els diferents edificis que té la Universitat de Girona al campus de Montilivi. Serà la seu més multitudinària amb 1.628 estudiants.


Les proves es faran entre fina al dijous 11 de juny. A banda de la convocatòria ordinària, les proves PAU oferiran una segona oportunitat per aquells casos justificats que no hagin pogut acudir-hi. El tribunal especial i d'incidències examinarà als alumnes entre el dimarts 15 i el divendres 18 de juny. Finalment els estudiants rebran els resultats el 25 de juny.

 

Participació