Segons el PSC l’Ajuntament d’Olot ja ha rebut paga i senyal pels terrenys de la nova gran superfície

Els socialistes afirmen que tant el Consistori com l’Institut Català del Sòl ja han rebut una bestreta del 30% de l’import total de la venda per part de Lidl

Els terrenys, a tocar de l'Hospital d'Olot, on s'instal·larà una gran superfície de Lidl
Els terrenys, a tocar de l'Hospital d'Olot, on s'instal·larà una gran superfície de Lidl | Martí Albesa.
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:16h
L’equip de govern d’Olot ja ha tancat l’arribada d’una nova gran superfície comercial a la ciutat, segons que afirmen des del PSC Olot. Tot i que en el darrer ple municipal el batlle, Pep Berga, "tirava pilotes fora", la venda ja és un fet, "perquè tant el consistori com l’Institut Català del Sòl ja han rebut un senyal del 30% de l’import total de la venda".
 
En plena crisi del petit comerç a causa de les devastadores conseqüències de la pandèmia, l’Ajuntament d’Olot, segons els socialistes olotins, ha posat totes les facilitats perquè una gran superfície comercial s’instal·li en els propers mesos a Olot. D’aquesta manera la ciutat perdrà uns terrenys amb àmplies possibilitats d’explotació en l’àmbit social i sanitari. 
 
A la zona compresa entre l’avinguda de Sant Joan les Abadesses i l’Hospital d'Olot hi ha tres grans superfícies comercials que sumen un total de 6.600 m2 de superfície útil. En aquesta part de la ciutat hi viuen uns 6.000 veïns. A la resta de la ciutat, on hi ha 31.000 habitants, hi ha tres grans supermercats més, que sumen en total uns 6.000 m2 útils.
 
Aquesta és la manera d’ajudar al comerç de proximitat? –es pregunten des del PSC Olot. Com ja han manifestat en diverses ocasions –fins i tot van presentar una moció en un ple ordinari que va tenir el suport dels altres grups–, aquesta proposta "va en sentit contrari de la ciutat que volem des del nostre grup municipal, una ciutat sostenible, que no promou l’ús del cotxe particular per anar a comprar i que fomenta el comerç de proximitat". 
 
Lidl arribarà en els propers mesos a Olot –on ja havia estat present fa uns anys– per a ampliar l’oferta comercial de grans superfícies en aquella zona i "fer remar encara més a contracorrent al petit comerciant".

Als socialistes olotins els sembla bé que qui vulgui es pugui instal·lar a la capital de la Garrotxa i explotar el seu nínxol de mercat, però creuen que no ha de ser l’Ajuntament qui els vengui terrenys municipals. 

 
Arxivat a