Neix Varietats Autòctones, festival de música garrotxina

La primera activitat que promou la nova Associació Cultural de Músiques Aspres serà el 20 de juny al Parc Nou d'Olot per a commemorar el Dia Internacional de la Música

Els membres de l'Associació Cultural de Músiques Aspres han presentat el festival al Parc Nou.
Els membres de l'Associació Cultural de Músiques Aspres han presentat el festival al Parc Nou. | Foto: Xavier Borràs.
04 de juny del 2021
La Garrotxa té una llarga tradició pel que fa a la història musical. En l'actualitat Olot i la comarca compten amb un gran nombre de músics, professionals, amateurs o estudiants. Uns quants d'aquests musics s'han trobat per a tractar de tirar endavant accions per a fer més visibles aquest col·lectiu.
 
D'aquesta manera, neix, d'una banda, la nova Associació Cultural de Músiques Aspres i la primera acció que volen portar a terme: la celebració del Dia Internacional de la
Música (21 de juny) amb el festiva de música garrotxina Varietats Autòctones a Olot, tal com han explicat aquest migdia des del Parc Nou Marià Codina i David Reig. "Voldríem que aquest dia fos la festa dels músics d'Olot i de la Garrotxa i per això volem organitzar Varietats Autòctones, Festival de Música Garrotxina", han manifestat.
 
El festival tindrà lloc dissabte, 20 de Juny, de les 12:00 h a les 21:00 h al mateix Parc Nou. Sis artistes musicals de la comarca podran presentar les seves propostes, amb l'objectiu de poder mostrar les noves propostes i projectes musicals que vagin apareixen cada any.

També, consideren que l'activitat proposada és un acte reividicatiu perquè sigui més fàcil per als músics local tocar a Olot i la Garrotxa, des de les Festes del Tura fins a la programació habitual.

Els organitzadors volen que el projecte tingui continuïtat en els anys vinents i no descarten que es pugui fer itinerant per tota la comarca.

En aquesta ocasió han rebut el suport de l'Ajuntament d'Olot i d'Olot Cultura, que hi dediquen 5.000 euros, més tots els que puguin aportar des de l'associació, com ara patrocinadors o venda de marxandatge i disc, ja que darrere el Museu dels Volcans, hi haurà una minifira del disc, amb vinils i cd dels participants en els concerts i peces de segona mà.
 
Les entrades son gratuites i es podran reserva a partir de dilluns al web del festival.
 

Horari artistes
 
12h Aixopluc
13h Josep Xortò
 
17h Jessica Mellado
18h Shazuni
19h Massa (acústic)
20h L'Home del Principi
 
Aixopluc
Aixopluc és un projecte musical que neix a les valls i muntanyes de la Garrotxa. Agnès Algueró, que prové del pop intimista, i Martí Espunya, amb un vessant reggae, són els dos integrants del grup. La guitarra, les bases electròniques, el teclat i les dues veus ens endinsen en un univers de cançons pròpies que ens parlen de naturalesa i d'amor.
 
Jessica Mellado
Jessica Mellado és un artista que va començar professionalment la seva carrera musical a 19 anys, que és quan treu al mercat el seu primer disc 'Las voces que me guían'. Ha estat
compartint escenari amb Love of lesbian, Celtas cortos, La pegatina... i ha anat consolidant la
seva carrera amb més de 500 concerts amb un estil fidel que ha anat evolucionant i madurant fins al dia d'avui on ens vindrà fer una pre presentacio del seu 3er àlbum en format cuartet.
 
Josep Xortò & The Congosound
Josep Xortó és un agitador de les nits de Barcelona i un dels responsables de la cada cop més popular Glove Party. A la vegada, la seva influència com a Dj s' extén a diferents sales de la Ciutat Comtal. En Josep és també un carismàtic vocalista i performer que ha estat al capdavant de diferents bandes entre les quals destaquen Stand Up Against Heart Crime, Critters, Tothom o Jesús & Meritxell. The Congosound és l'àlies musical de l'artista garrotxí Carles Congost a través del qual desenvolupa tasques de composició i producció musical destinades a formar part de les seves instal·lacions en l'àmbit de l'art contemporani. Des de finals de la dècada dels noranta, The Congosound ha publicat referències a diversos segells nacionals i internacionals i ha realitzat remescles per a bandes com Astrud, Fangoria o Manta Ray.

La formació Josep Xortó + The Congosound neix l' any 2015 de la col·laboració d'ambdós artistes amb la voluntat de recrear alguns dels seus gèneres musicals favorits, com són l' italodisco, la new wave i el synthpop dels vuitanta, a través de senzilles cançons en català carregades de malenconia i humor. Actualment, la formació està immersa en la gravació d'un primer àlbum que ampliarà el repertori de senzills publicats fins ara a les plataformes digitals, com "Això que sona és nostre", "Port de la Selva", "Nova Esplendor" o "Els Hits". Josep Xortó + The Congosound és, principalment, un projecte d'estudi que compta, però, amb una particular translació en directe gràcies a la participació dels músics Miquel Mestres, Xavi Paradís, Andrés Papas Pérez i Aleix Perdigó.
 
 
Massa
Massa, és el nou projecte musical de Ferran Massegú, fundador i compositor de Teràpia de Shock. Després de cinc treballs discografics i deu anys de carrera amb el seu antic grup, Massa, torna als escenaris acompanyat per Nil Bribian i Esteve Martinez amb una clara declaració d'intencions, construir un estil propi. Un disc i una proposta musical, amb l'evident herència del rock i el pop, però amb un so actual, enèrgic i madur, amb un missatge personal i introspectiu, amb lletres quotidianes i properes. El treball ha estat enregistrat als Estudis Ground i produit i mesclat per Marc Usano.

Massa ha comptat amb el referent mundial Ted Jensen des de Sterling Sound (USA) per fer-se càrrec de la masterització d'aquest disc que veurà la llum el setembre del 2020. Cançons com "Salta" o "El camí més fàcil" defineixen l'estil del grup, amb un so potent de power trio que es fusiona amb tocs d'electrònica. Amb la capacitat i l'experiència per omplir els escenaris i connectar amb el públic, Massa ens farà gaudir d'un repertori on trobarem les noves creacions i també les cançons que més van simbolitzar Teràpia de Shock. Faran una actuació especial en format acústic especial pel festival.
 
L'Home del principi i la catifa voladora
"La vida sovint ens porta a repetir postures interessants. Una d'elles – i la meva preferida – és la del primer bany de l'any; una persona mirant mar enllà amb l'aigua als genolls i les mans a la cintura, sense cap altra alternativa que la de llençar-se al mar tard o d'hora." Així comença el viatge de L'Home del Principi, amb l'estampa d'aquell que medita sobre una única opció. En el seu cas, començar a escriure cançons (després de pensar-s'ho). Cançons on trobar gent en postures similars, puix que és comú trobar-nos junts en certes circumstàncies. I justament, per aquesta mateixa raó, s'ha unit al viatge La Catifa Voladora; un home sobre sis metres quadrats de música i ritme que fan pujar enlaire aquestes cançons.
 
Shazuno & Duox
Shazuno és un cantant de rap d'Olot. Va treure la seva primera referència al 2013 i durant aquests anys ha anat publicant diversos treballs. L'any 2016 surt el seu primer àlbum d'estudi anomenat Texturas, amb la continuació d'alguns Ep's i videoclips, a més a més de col·laboracions amb altres artistes. Ha realitzat diversos concerts a la comarca de Girona (Sala La Mirona, Festes de Sant Feliu de Guíxols, Festes del Tura, etc) i a Barcelona.

Actualment, va acompanyat del Dj i productor Doux Beats, amb el que han elaborat un directe, presentant algunes novetats del nou àlbum conjunt que estan preparant, i repassant part de la trajectòria de Shazuno dels darrers anys. El so que predomina es el rap, amb samplers clàssics, de jazz o soul. També hi ha tota una gamma cromàtica de colors i textures amb tocs electrònics, que ofereix un directe amè, enèrgic i variat.
 
Arxivat a