Besalú i Roses acolliran «Nits de Circ», una gala amb atraccions internacionals

La nova proposta de Circus Arts Foundation ja ha venut gairebé 2.000 entrades en només 48 hores per als espectacles que s'hi faran de l'11 al 22 d'agost amb 23 artistes de 8 països

NacióGarrotxa
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:33h
La italiana Viviana i les seves cintes aèries, una de les protagonistes de les NIts de Circ.
La italiana Viviana i les seves cintes aèries, una de les protagonistes de les NIts de Circ. | François Dehurtevent.
Els jardins del Molí de Besalú, a la Garrotxa, i la Ciutadella de Roses, a l'Alt Empordà, seran l'escenari del nou projecte de Circus Arts Foundation. Es tracta de Nits de Circ, una gala que de l'11 al 22 d'agost oferirà 10 representacions de grans atraccions internacionals "sota les estrelles".

L'espectacle servirà per commemorar els 10 anys de la fundació que presideix Genís Matabosch i oferirà un escenari únic: una carpa a l'aire lliure i sense lona que permetrà que els trapezistes volin "sota els estels". Durant deu dies, pels dos espais hi passaran 23 artistes de vuit països. Matabosch ha assegurat que no ha estat un "repte senzill" però que fa anys que treballen en aquesta proposta "única".
 
I és que Nits de Circ transcorrerà en un circ complet però sense sostre i on els trapezistes volaran, literalment, sota el firmament. Fins ara, només s'han utilitzat aquest tipus d'instal·lacions quan els circs American Circus i Arlette Gruss van actuar dins les arenes de Nimes. En aquest cas, però, ho faran de manera "única" en una gala pensada exclusivament per a l'ocasió.


La pista comptarà amb tots els elements, excepte la lona, i la graderia tindrà espai per a 1.330 espectadors, però només es posaran a venda 9.300 entrades, 930 per a cadascun dels deu espectacles, per a complir amb les restriccions d'aforament del 70%.

De fet, les entrades ja es poden adquirir en línia, per telèfon i presencialment –a la Ciutadella o a Circusland de Besalú– amb preus d'entre 14 i 44 euros. A hores d'ara, la iniciativa estiuenca ja ha venut 2.000 entrades només en dos dies.

Per la pista hi passaran alguns dels millors acròbates i trapezistes a nivell internacional. Entre ells, l'artista Viviana amb el seu espectacle de cintes aèries, que ha ocupat espais destacats al Cirque Arlette Gruss de França o el Festival de Circ Nikulin de Moscou. La malabarista Selyne Bogino, d'Itàlia, oferirà les seves demostracions amb quatre cilindres cinc pilotes, que li ha valgut el reconeixement a la millor antipodista actual.
 

Els jardins del Molí de Besalú, una de les seus de les Nits de Circ. Foto: Manuel Jurado.


També hi actuarà el quartet de mà a mà White Gotik d'Ucraïna, el quintet d'artistes de trapezi volant de Brasil, Portugal, Xile i Itàlia, Flying Martini o campions de freesyle en bicicleta acrobàtica (Jonathan Rossi). Tot plegat en una gala amb l'acompanyament en directe dels músics de la Paris Circus Orchestra.

La primera tinent de batlle de Besalú, Fina Surina, ha celebrat la proposta i ha assegurat que per al municipi és un "honor" comptar amb el museu Circusland. Un espai que ara, a més, es complementarà amb les nits de circ. "Serà molt més màgic del que és el circ normalment", ha assegurat.

Per la seva banda, la batllessa de Roses, Montse Mindan, ha dit que la proposta oferirà un "plus de qualitat" que és el que "tots estem buscant". "Incorporem un nou producte de qualitat que esperem que a nivell cultural i turístic també sigui reconegut", ha afegit.

El cartell de les NIts de Circ a Besalú i a Roses. Foto: Nits de Circ.

Arxivat a