La Garrotxa, una de les 20 destinacions d’ecoturisme inclosa dins el catàleg d’Escapades 2021

Turisme Garrotxa, a través de l’agència receptiva Trescàlia, ha col·laborat en l’elaboració de 4 experiències

Una de les propostes a la Garrotxa del catàleg d'Ecoturismo.
Una de les propostes a la Garrotxa del catàleg d'Ecoturismo. | @SoyEcoturista.
NacióGarrotxa
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:55h
Després de l'èxit de la passada edició, el Club Ecoturisme a Espanya ha desvelat els 20 espais protegits on es realitzaran fins a 53 escapades d'autèntic ecoturisme durant els set mesos vinents de 2021. Sota el lema "Viu la Natura", i amb el suport de la Secretaria d'Estat de Turisme, s'ha elaborat la segona edició del Catàleg d'Escapades d'Ecoturisme, que té com a objectiu promoure l'ecoturisme i estimular la seva pràctica en el mercat estatal.

Al catàleg s'hi inclouen viatges per a grups reduïts que oscil·len entre 4 i 5 dies de durada, mostrant el potencial ecoturístic de cada destinació. Cadascuna de les 53 escapades inclou allotjaments únics, autèntics i familiars, i experiències guiades per a emprenedors apassionats pel seu territori per descobrir la seva natura singular i les seves tradicions úniques. Iniciatives que responen a criteris de sostenibilitat, fomenten i diversifiquen l'economia local i que, a més, compten amb la garantia del Club Ecoturisme a Espanya.

Turisme Garrotxa, a través de l’agència receptiva Trescàlia, ha col·laborat en l’elaboració de les 4 experiències del catàleg enfocades a descobrir i interpretar el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa i on s’ofereixen diferents activitats de senderisme, cicloturisme, visita a productors locals i circuits d’orientació, entre altres. També s’han cedit imatges de l’arxiu de Turisme Garrotxa per a cobrir la portada i diferents espais interiors del catàleg.
 

Coberta del catàleg d'Ecoturismo (cliqueu-hi al damunt per a descarregar-vos-el). Foto: @SoyEcoturista.


Beth Cobo, directora de Trescàlia, admet que "el que fa innovador el Catàleg d'Escapades d'Ecoturisme és que totes les empreses que hi participem tenim un compromís real amb la conservació dels espais naturals que els viatgers gaudeixen". Beth porta anys afavorint que els visitants gaudeixin de la Garrotxa, contribuint positivament al territori. "Totes les experiències proposades responen a criteris que ens asseguren que cada viatge i cada viatger generen un impacte positiu en el desenvolupament socioeconòmic local i la conservació de la naturalesa que gaudeixen".

Les destinacions amb espais protegits inclosos en aquesta iniciativa pionera són les que estan adherides al Club Ecoturisme a Espanya: Mariñas Coruñesas, Menorca, Molina-Alt Tajo, Delta de l'Ebre, Doñana, Costa Basca, Sobrarbe-Pirineus, Villuercas-Ibores-Jara, la Garrotxa, La Palma, La Gomera, Lanzarote, Muniellos-Fonts del Narcea, Serra d'Aracena i Picos de Aroche, Sierras de Cazorla, Segura y las Villas, Sierra Espuña i Sierra Nevada. No obstant això, se sumen també Campana d'Orpesa, Cabañeros i Tablas de Daimiel, gràcies a empreses locals adherides al Club Ecoturisme a Espanya.

D’altra banda, a partir d’una acció també promoguda pel Club Ecoturisme a Espanya juntament amb l’Oficina Espanyola de Turisme de Londres, es va realitzar una presentació online del Club d’Ecoturisme i de la Garrotxa a 44 operadors turístics, especialitzats en ecoturisme, de diferents països com Regne Unit, Irlanda, Holanda, Suècia, Noruega, República Txeca.

A la presentació també hi van assistir 4 mitjans de comunicació i 17 representats de les Oficines Espanyoles de Turisme de Dublín, Londres, París, La Haya, Oslo i Viena. L’objectiu principal és que aquests operadors acabin programant viatges a la comarca.

Més informació sobre el catàleg a https://soyecoturista.com/escapadas-ecoturismo-2021.
 
Arxivat a