Jornada de manteniment del bosquet de l’Hospital d’Olot amb el col·lectiu de pacients afàsics

La iniciativa, de bracet amb l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, fa un seguiment dels plançons de l'acció "Un nadó, un arbre", que forma part del projecte Simbiosi

Un dels col·laboradors de la jornada al bosquet dels Tres Roures, a l'Hospital d'Olot.
Un dels col·laboradors de la jornada al bosquet dels Tres Roures, a l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa.
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:49h
Tot aquest matí s'ha celebrat al bosquet terapèutic dels Tres Roures, a tocar de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa –i a frec d'on passarà la variant d'Olot– una jornada de manteniment vegetal, sobretot dels gairebé 80 plançons d'espècies autòctones de la campanya "Un nadó, un arbre" que es van arbrar el passat mes d'abril amb exemplars de roure pènol o de freixe, entre d'altres.

En l'àrdua tasca de neteja de males herbes i espècies invasores –una feina necessària perquè els plançons no s'ofeguin i puguin créixer esponerosos– hi treballen de bracet l'Agrupació Naturalista i Ecologia de la Garrotxa (ANEGx) i els pacients i expacients amb malalties relacionades amb la comunicació i la parla, afàsics.

Ho han explicat David Gimeno i Tura Puntí, de l'agrupació; Anna Vila, logopeda a càrrec d'aquests pacients; i, Laura Pujol, pacient i membre de la Coral Tal i Qual, que junt amb una dotzena de membres més han estat presents en l'acció terapèutica i naturalística.
 

Tura Puntí, de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, en plena feina de neteja vegetal. Foto: Martí Albesa.


La jornada forma part del projecte “Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden els boscos”, impulsat per l’ANEGx, amb el suport de l’Hospital d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'ara nou Departament d'Acció Climàtica, que el finança.
 
Amb aquesta jornada es vol donar continuïtat a l’acció “Un arbre un nadó” que es porta a terme amb l’equip de pediatria de l’Hospital d’Olot amb l’objectiu d’estimular els factors de protecció i contacte amb la natura des del moment del naixement i al llarg de tota la vida.  

Tura Puntí ha insistit que es tracta d'"activar la sensibilització ambiental" de tothom, no solament de les famílies amb nadons o dels pacients afàsics. No endebades, si tot va bé, el pròxim 17 de juny es farà una nova jornada amb un itinerari guit pel bosquet dels Tres Roures, per manera que la població olotina i garrotxina s'hi senti vinculada.
 

David Gimeno ha explicat que "la natura és un camí perquè els pacients se sentin millor", cosa que ha reblat LAura Pujol, afectada d'afàsia i membre de la coral de pacients amb dificultats de la parla Tal i Qual: "Ajuda a connectar. És una acció terapèutica. Ens sentim units".

Anna Vila, logopeda d'aquests pacients, creue vivament amb aquests tipus d'accions amb els pacients i els expacients amb patologies relacionades amb la comunicació, que avui s'han aplegat en més d'una dotzena per a col·laborar en la neteja del bosquet. Han coincidit amb la tasca que desenvolupen estudiants de la pedra seca, que estaven reconstruint un petit muret en el bell camí per on tothom pot passejar.
 

La jornada de manteniment s'ha fet en paral·lel a la reconstrucció d'un mur de pedra seca. Foto: Martí Albesa.



 
Arxivat a