Educació

La Fundació Maria Rosa Sans obre la 4a convocatòria de beques per a la formació de joves garrotxins

Ja són 8 els estudiants que se n'han beneficiat des de la primera edició, tres d’ells per segon i tercer any consecutiu

per NacióGarrotxa, Sant Feliu de Pallerols | 2 de juny de 2021 a les 08:40 |
Alguns dels estudiants becats per la Fundació Maria Rosa Sans. | FMRS.
La Fundació Maria Rosa Sans, que té com a objectiu donar suport a estudiants amb capacitat i talent però amb recursos econòmics limitats, que inicien estudis universitaris, ha obert per quart any consecutiu la convocatòria per atorgar les seves beques per al curs 2021/22.

Aquestes ajudes finançaran les despeses de matrícula i taxes obligatòries així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent durant el període lectiu, fins a un màxim de 10.000 euros per alumne i any. Per garantir i afavorir el creixement i desenvolupament dels joves, i amb la voluntat d’acompanyar-los al llarg de la seva etapa universitària, les beques són renovables anualment fins a la finalització dels estudis, tenint en compte els resultats acadèmics i la situació econòmica de la unitat familiar.


La convocatòria s’adreça als alumnes dels instituts i centres d’ensenyament secundari de la Garrotxa i l’institut d’Amer (la Selva), i els criteris que se segueixen per a la concessió de les beques contemplen la capacitat d’aprenentatge de l’alumne, basada en l’expedient acadèmic, i la situació econòmica de la unitat familiar.

Bases de la convocatòria


Per optar als ajuts els sol·licitants han d’estar empadronats o haver estat empadronats a la comarca de la Garrotxa els dos últims anys, ser estudiants de segon curs de batxillerat o de segon curs de cicles formatius de grau superior i haver obtingut una nota mitjana de 7 sobre 10 en l’expedient acadèmic en finalitzar els estudis. En el cas dels alumnes menors d’edat, hauran d’estar autoritzats pels seus tutors legals.

Per a determinar l’import individual de cadascuna de les beques, la fundació tindrà en compte les despeses de matrícula i taxes obligatòries així com les despeses d’allotjament, manutenció, desplaçaments i material docent durant el període lectiu. A partir del dia de la convocatòria, els estudiants disposen de 30 dies naturals per fer arribar la sol·licitud a la secretaria del centre on cursin els estudis. Concretament serà fins al 30 de juny.


La fundació resoldrà i comunicarà el resultat a les persones escollides per correu ordinari certificat, i per correu electrònic a les persones sol·licitants que quedin en reserva i a les no escollides.

Un total de vuit estudiants becats

Des de la seva primera edició el 2018, ja són vuit els alumnes que han estat becats per la Fundació Maria Rosa Sans.

En la darrera convocatòria d’aquestes ajudes, que va tenir lloc l’any passat, van ser becats els estudiants Carmen Roca, de l’IES Bosc de la Coma d’Olot, actualment cursant Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra; Ànnia Clapera i Alba Garriga, ambdues de l’IES Castell d’Estela d’Amer, i ambdues també cursant Enginyeria Industrial a la Universitat de Girona;  i Marc García, de l’IES Montsacopa d’Olot, que està estudiant Educació Primària a la Universitat de Girona.

A aquests, s’hi han de sumar alumnes d’edicions anteriors com Mariamu Dukuray, Xinying Lin i Laura Doblas, totes de l’IES La Garrotxa i que estan cursant respectivament el grau d’Infermeria a la Universitat de Barcelona, el doble grau en ADE i Economia a la Universitat de Girona i Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona; i Zhongkai Dai, de l’IES Montsacopa, que estudia Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Barcelona
 La Fundació Maria Rosa Sans  

La Fundació Maria Rosa Sans neix el 2018 a Sant Feliu de Pallerols (Girona), per iniciativa de les famílies Boix-Bosch (propietària del grup d’alimentació Noel) i Boix-Bonfill, amb la finalitat de promoure la igualtat d’oportunitats, i amb la voluntat d’afavorir el creixement i el desenvolupament de les persones a través de la formació i promoció de l’autonomia personal. La institució treballa impulsant la carrera de joves amb talent i capacitats, que per la seva situació familiar i econòmica no disposen de recursos suficients per iniciar els estudis en l’àmbit universitari.

La fundació porta el nom de Maria Rosa Sans Tintó, una mestra que va obtenir la titulació a la universitat de Barcelona el 1947 i va exercir en tres pobles de les comarques gironines: Susqueda, Sant Esteve d’en Bas i la seva vila natal de Sant Feliu de Pallerols. Va ser una dona avançada al seu temps. Una mestra compromesa i amb una gran vocació social. Aquests valors la van convertir en una persona rellevant i influent en l’exercici de la seva professió, en la dinamització del seu poble i en l’ajuda a les persones necessitades. La seva figura, la seva trajectòria professional i la seva gran humanitat, són els factors que han inspirat la creació d’aquesta fundació i n’han definit l’àmbit d’actuació.
 

 

Participació