Es posa en marxa el nou casal del barri de Pequín a Olot

A més d’albergar la seu de l’Associació de Veïns, té l’objectiu de ser un espai de trobada veïnal i un indret propulsor d’activitats i de dinamització del barri i de la ciutat

Imma Muñoz, Pep Berga i Teresa González durant la signatura del conveni.
Imma Muñoz, Pep Berga i Teresa González durant la signatura del conveni. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:35h
Els casals i locals de barri són espais clau d’oportunitat per a treballar les relacions entre les persones, trencar l’individualisme i evitar l’aïllament i la solitud que tant s’han imposat durant aquests últims temps amb les afectacions i restriccions dictades arran la pandèmia.
 
Aquest dimarts, 1r de juny, l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Associació de Veïns del barri de Pequín, ha signat un conveni per a la gestió conjunta del nou casal de barri d’aquesta zona de la ciutat en un acte en què han intervingut el batlle d'Olot, Pep Berga; la regidora d’Acció Social Imma Muñoz; i, Teresa González, presidenta de l’AV de Pequin.

Concretament l’Ajuntament d’Olot va llogar el 2019 el local, situat al número 99 de l’avinguda de Santa Coloma, perquè acollís activitats de mig i gran format del barri. Amb aquest equipament es volia potenciar la proximitat i presència als barris, facilitar el treball preventiu i tenir més capacitat de connectar persones, activitats i, en definitiva, fer xarxa i crear espais de trobada i de relació entre les persones per crear uns barris més cohesionats i potenciar una millor convivència.
 
D’aquesta manera, un cop finalitzats els treballs d’adequació que s’hi ha portat a terme, el nou equipament s’afegeix als casals de Bonavista, Sant Miquel, Les Fonts i Sant Roc, com un nou equipament veïnal amb espai suficient per celebrar-hi activitats de mig i gran format. El nou local compta amb un espai polivalent amb un escenari i una sala de dimensions més petites, pensada per acollir reunions o formacions.
 

El nou casal de barri de Pequín, a més d’albergar la seu social de l’Associació de Veïns del barri, té l’objectiu de ser un espai de trobada veïnal, un indret propulsor d’activitats i dinamització del barri i de la ciutat, ja que es planteja que s’hi duguin a terme activitats d’arreu d’Olot sorgides d’associacions o entitats olotines.
 
A nivell operatiu, l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Associació de Veïns del barri de Pequín, compartiran la gestió del local de barri amb la voluntat de sumar esforços i treballar conjuntament per assolir els objectius i finalitats que comparteixen i fer d’aquestes instal·lacions un espai viu i actiu per a tota la ciutat.
 
Avui dia, s’està treballant perquè l’espai pugui acollir les activitats de reforç escolar durant l’estiu i ja són diverses les entitats que han demanat poder-ne fer ús per a realitzar-hi activitats ben diverses com classes d’informàtica o sessions formatives.  
 
Arxivat a