1 de 10
Residus

L'Ajuntament d’Olot fa campanya per a conscienciar sobre la recollida selectiva

"Acció=Reacció" preveu la col·locació de 10 tòtems informatius a diferents zones de contenidors de la ciutat per combatre l'incivisme en relació amb els residus

Les sancions per l'incompliment de l'ordenança de residus poden arribar als 600 euros. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot | 1 de juny de 2021 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Acció=Reacció. Reacciona, recicla, sigues responsable)", és l'eslògan de la campanya de lAjuntament d’Olot que van presentar aquest dilluns, al carrer Masia, el regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona, i el tècnic del SIGMA, David Llongarriu, per a conscienciar i sensibilitzar els ciutadans sobre la recollida selectiva, la necessitat de potenciar el reciclatge i combatre l’incivisme i l’abandonament de mobles i trastos vells a la via pública.

"Fer un pas endavant en defensa del medi ambient i per la lluita contra l’incivisme". Aquest és l’objectiu, segons Aniol Sellabona, de la nova campanya informativa que l’Ajuntament d’Olot llança aquest mes de maig de 2021 amb la voluntat de potenciar el reciclatge, la recollida selectiva i l'eradicació de l’abandonament de trastos i andròmines a la via pública.


Un objectiu que també es desprèn de l’actualització, l'agost de 2020, de l’Ordenança de Recollida de Residus, que contempla sancions diverses sancions per aquelles persones que siguin incíviques, alhora que defensa la necessitat d’apostar cap a un model de ciutat i societat més responsable, respectuosa i en defensa del medi ambient.  
 


En concret, tal com recull l’Ordenança de Recollida de Residus, deixar restes o deixalles a un contenidor que no pertoca suposa una sanció de 300€, dipositar deixalles fora del contenidor o a terra són 400€ i abandonar residus voluminosos o andròmines com mobles, electrodomèstics o trastos vells al carrer o en espais públics sense haver acordat la seva recollida suposa una multa de 600 €.  

 
La nova campanya de conscienciació ciutadana arriba després de la incorporació de quatre agents cíviques que treballen per informar la població del compliment de la normativa, com la de residus. La nova acció posa especial èmfasi en l’abandonament sistemàtic de voluminosos o l’abocament de deixalles fora dels contenidors i dona continuïtat a l’“Així no | Així sí” que l’Ajuntament d’Olot ja ha consolidat al llarg dels darrers anys. 
 

El regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona, ha presentat la campanya. Foto: @olotuit.


La campanya Acció=Reacció preveu la col·locació de 10 tòtems informatius a diferents zones de contenidors de la ciutat. Des del SIGMA s’han escollit els emplaçaments per ser, d’una banda, punts visibles per bona part de la població olotina i, de l’altra, perquè s’hi ha detectat abandonament de residus en algun moment. 
 
Seguint les tasques iniciades l’any passat, s’han revisat les rutes i calendaris del servei de recollida per incrementar-ne l’eficiència, s’han editat fulletons informatius de la campanya i s’han incrementat les tasques de vigilància i sanció per part de la Policia Municipal d’Olot i les agents cíviques en aquest àmbit. 
 
Des de principis del 2021 fins a l’actualitat, el 65% dels serveis de recollida d’andròmines van ser realitzats amb cita prèvia i es va registrar un 35% d’abandonaments. Unes xifres que suposen una millora respecte de la situació viscuda els darrers anys quan, el 2019, el 54% dels més de 4.000 serveis de recollida d’andròmines van ser per a retirar trastos abandonats incívicament a la via pública. En el que portem d’any, s’han posat 19 sancions relacionades amb residus. 
 

 

Participació