Castellfollit de la Roca enceta un cicle anual per a tractar les problemàtiques socials

La primera activitat serà l’exposició, fins al 28 de juliol , de "La frontera Sud, a l’ombra del Nord", del fotoperiodista garrotxí Martí Albesa

Els migrants: persones carregades d'esperança, però alhora temoroses de l'incert futur.
Els migrants: persones carregades d'esperança, però alhora temoroses de l'incert futur. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:11h
L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca impulsa, durant els mesos de juny i juliol, el Cicle social. Serà la primera edició d’aquest esdeveniment, que neix amb la intenció de fomentar la reflexió entre els veïns i visitants sobre temes que afecten tothom, de forma directa o indirecta, però on no s’acostuma a parar-hi atenció. El primer cicle social vol abordar el fenomen migratori, i ha organitzat quatre activitats al voltant de la temàtica.

La primera d’elles és l’exposició La frontera Sud, a l’ombra del nord del fotoperiodista de NacióGarrotxa Martí Albesa (guanyador de la dissetena edició del Premi Joves Fotògrafs de la Diputació de Girona), que mostra la manca d’atenció de les persones que creuen l’estret de Gibraltar. Tindrà lloc a l’Església Vella de Castellfollit durant tot el juny i juliol.

El mateix Albesa inaugurarà l’exposició a l’Església Vella aquest divendres 4 de juny (20:15h), amb una conferència sobre periodisme i fronteres. Explicarà què es troba en el seu treball diari als punts de separació entre països. A més de la trobada amb l’autor, també es projectarà un capítol de la sèrie 18+1, la sèrie documental produïda per l’agència La Talaia –de la qual és cofundador– que aborda el trajecte que fan els nois i noies migrants des que surten del seu país fins que arriben a Espanya.

El divendres 18 de juny, l’Església Vella (20:15h) acollirà una altra conferència a càrrec de la
Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa, sobre els menors estrangers no acompanyats i els que ja han deixat de ser-ne. La conferència vol tractar el futur d’aquests joves a Catalunya i trencar dogmes sobre la seva situació i forma de vida.

Per cloure el cicle, el divendres 23 de juliol, a la mateixa Església Vella (21:00h), tindrà lloc la projecció de la pel·lícula d’animació Josep. És la història d’un dibuixant català que es va haver d’exiliar després de la Guerra Civil al camp nord-català d’Argelers. Guanyadora del premi al millor film d’animació de Cinema Europeu de 2020, Josep recorda que, no fa tant, molts catalans també van haver d’emigrar de les seves llars per a poder sobreviure.

 

Cartell de la inauguració aquests dissabte de l'exposició de Martí Albesa. Foto: @diputaciogirona.



 
Arxivat a