Balanç positiu de la tercera edició del Garrotxa Volcanic Walking 2021

En aquesta edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus s’han omplert gairebé el 70% de les places ofertes, amb unes 60 persones més que el 2020

Una marxa nòrdica durant el Garrotxa Volcanic Walking.
Una marxa nòrdica durant el Garrotxa Volcanic Walking. | @turismegarrotxa.
NacióGarrotxa
01 de juny del 2021
Actualitzat el 02 de juny a les 8:17h
Aquest cap de setmana s’ha celebrat la tercera edició del Garrotxa Volcanic Walking, el festival de senderisme de la Garrotxa que recollia fins a 18 sortides de senderisme en 3 dies per descobrir el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, de la mà de guies locals.

Aquest festival s’emmarca en la iniciativa de Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El Garrotxa Volcànic Walking oferia diverses activitats guiades arreu de la comarca a un preu inferior a l’habitual. Aquesta oferta d’activitats ha estat l’oportunitat perfecte per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de la Garrotxa. Les sortides es complementaven amb un petita degustació de productes locals oferts pels diferents ajuntaments, i el kit del senderista, una motxilla i cantimplora per a tots els participants, que ha tingut una molt bona acollida.

El festival de senderisme a la Garrotxa oferia sortides i activitats amb un màxim de 20 persones. En aquesta edició de l’any 2021 s’han omplert gairebé el 70% de les places ofertades, incrementant la participació d’unes 60 persones envers el 2020.
 

Una meditació a peu de gorg durant el trajecte de la mina dels bandolers. Foto: @turismegarrotxa.


Les visites, programades en diferents moments del dia i de la nit, han incentivat el visitant a quedar-se a dormir, diversificant les visites al territori i, alhora, permetent descobrir indrets de la Garrotxa en altres moments del dia per compte propi o a través dels forfets (paquets de visita més allotjament) per fer més profitosa l’estada.

Les visites més sol·licitades d’aquesta edició han estat Bestioles de nit, La posta de sol des del cim del Puigsacalm, La Fageda de nit, La ruta dels gorgs de Santa Pau, La mina dels bandolers i Meditació, Les coves de l’Alta Garrotxa i Arquitectura RCR, Paisatge volcànic i dinar d’estrella.

Amb aquesta iniciativa Turisme Garrotxa pretén donar valor al senderisme guiat i al paper dels guies professionals com a peces clau per aprendre, conèixer i descobrir el territori, una activitat que culturalment no és tan habitual al nostre país.

Davant la bona acollida que continua tenint aquest proposta, l’organització preveu organitzar la quarta edició, prevista el mes de maig de 2022.