Malgrat la pluja el primer cap de setmana del Cornamusam 2021 tanca amb èxit

Les inclemències del temps també han impedit que se celebrés la trobada gegantera prevista per a celebrar el 25è aniversari de la Cabreta

L’espectacle «30 anys de Cornamusam» ha ofert una retrospectiva de les trenta edicions.
L’espectacle «30 anys de Cornamusam» ha ofert una retrospectiva de les trenta edicions. | @cornamusam.
NacióGarrotxa
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:59h
La cita més esperada del cap de setmana ha estat l’espectacle 30 anys de Cornamusam, una retrospectiva d’aquestes trenta edicions, que buscava retre homenatge als músics i col·laboradors que hi han passat al llarg dels anys. 

La commemoració, que també ha servit per a inaugurar el festival d’enguany, ha estat dirigida pel vallenc Francesc Sans i Bonet, un dels sacaires de més renom de Catalunya. Ha comptat amb la participació dels Ministrers d’Olot, Kincalla, Toni Xuclà i Agnès Algueró. El punt final l’ha posat la interpretació de Muntanyes del Canigó, per part d’en Joan Josep Mayans, un dels impulsors del festival, i de 15 músics que han realitzat la Tocada d’Inici en alguna de les trenta edicions del Cornamusam.

Aquest acte s’ha complementat amb la taula rodona Cornamusam: 1992-2021, moderada per la flabiolaire Iris Gayete, en què Xavier Orriols, en Joan Josep Mayans, n’Oriol Lluís Gual i en Pol Valverde han fet una repassada del que ha estat i hauria de ser el Cornamusam i la cornamusa a Catalunya. 
 

La Cabreta, que no s'ha pogut passejar per Olot per la pluja, ha presidit els espectacles. Foto: @cornamusam.


Els vint-i-cinc anys de la Cabreta, passats per aigua

La pluja ha impedit que se celebrés la trobada gegantera prevista per a celebrar el 25è aniversari de la Cabreta. En la trobada havien de participar els Gegants de les Corts de Barcelona, els Gegants del barri de Sant Francesc d’Olot, el Griu de Barcelona, la Geganta de la Caixa i, evidentment, la Cabreta. L’organització ha mostrat la seva voluntat d’intentar reprogramar l’acte més endavant si les condicions ho permeten.

Malgrat tot, els espectadors han pogut comprar la nova figureta de goma de la Cabreta, que s’ha creat per a celebrar el 25è aniversari del gegant. Els beneficis generats per laquesta venda es destinen íntegrament a finançar el festival.

Marcel Casellas estrena nou espectacle, produït pel festival

Diumenge a la tarda, Marcel Casellas, acompanyat de Marta Coll, Santi Méndez i Xarli Oliver han presentat l’espectacle Marcel Casellas i el sac volcànic. Una reinterpretació d’alguns dels temes més clàssics de la tradició sacaire catalana passats pel sedàs del rock, que cerca la interacció entre el públic i els músics en diverses peces al més pur estil punt de trobada. L’espectacle és una producció del festival que tindrà recorregut en altres escenaris de Catalunya. 

El concert s’ha traslladat del parc Nou a la sala Torín novament per la previsió de pluja.

Aquesta setmana, el festival continua amb el format clàssic dels últims anys. Les entrades pels concerts de Susana Seivane, Francesc Sans, RIU i Super Parquet estan a la venda al web.

Arxivat a