L'Ajuntament programa 4 balls més de la faràndula olotina per Corpus

Es dóna així resposta a totes les persones que formen part de la llista d’espera, que podran reservar localitats avui mateix des de les deu del matí

Ball dels Gegants d'Olot, amb motiu del Corpus.
Ball dels Gegants d'Olot, amb motiu del Corpus. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:03h
Compareixença tardana a l'Ajuntament d'Olot aquest dijous, a les vuit del vespre, per a anunciar que, d’acord amb la Comissió de la faràndula, s'ha programat 4 balls més per Corpus (2 el dissabte 5 de juny al matí i 2 més el diumenge 6 de juny a la tarda). És el que van explicar el regidor de Festes, Agustí Arbós, acompanyat del cap dels gegants, Aniol Massegur; la capitana dels cabeçuts, Helena López; el representant del cavallets, David Roura; i Anna Domènech, de la Comissió de Festes

Amb aquests nous balls es dona resposta a totes les persones que formen part de la llista d’espera en la situació excecpcional que viurà Olot durant el cap de setmana. Coincidint amb la celebració de Corpus, la faràndula ballarà fins a 8 vegades a la plaça Major. Després de la venda en pocs minuts de les 1.184 localitats previstes el passat dimecres 26 de maig, l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula, han continuat treballant per ampliar el nombre de ballades donant resposta a l’interès i la il·lusió de la ciutadania per veure els Gegants, Nans i els Cavallets de la ciutat.

Després de les converses amb les diferents parts implicades en la celebració de Corpus, i d’acord amb la normativa de seguretat per la pandèmia, finalment s’ha previst ampliar el nombre de balls per aquest cap de setmana. Dels 4 balls inicials s’ha passat a 8, fet que suposarà doblar el nombre de localitats disponibles. 
 

Agustí Arbós acompanyat d'Aniol Massegur, Helena López, David Roura i Anna Domènech. Foto: Marti Albesa.


D’aquesta manera, la faràndula olotina sortirà a ballar a la Plaça Major els dies següents:

Dissabte, 5 de juny
Matí: 10 h | 12 h | Noves sessions
Tarda: 18 h | 20 h

Diumenge, 6 de juny
Matí: 10 h | 12 h
Tarda: 17 h | 19 h | Noves sessions

D’acord amb la normativa de la pandèmia, la plaça Major tindrà aforament limitat i no es podrà entrar ni sortir del recinte durant els balls de la faràndula.

Per a obtenir les noves entrades disponibles, les persones inscrites a la llista d’espera -oberta la setmana passada i que s’ha tancat aquest vespre a les 20h en el moment en què s’han anunciat les noves sessions- rebran un correu electrònic. El missatge incorporarà un codi per a poder gestionar i adquirir gratuïtament les entrades. Podran fer-ho a partir d’aquest dimarts 1 de juny del 2021 a les 10 h del matí, quan es podran escollir les entrades per a qualsevol de les 4 noves sessions.

Cal tenir en compte que, per adquirir les localitats, s’ha d’estar registrat al web d’Olot Cultura. I que, tal com es va marcar inicialment, cada usuari podrà reservar un màxim de 4 entrades.
El codi tindrà validesa fins el dijous 3 de juny a les 10 h del matí. A partir d’aquesta hora, quedarà desactivat i totes les localitats que quedin disponibles es tornaran a posar a disposició del públic general a través del web d’Olot Cultura

El regidor de Festes, Agustí Arbós, ha agraït, en nom de l'Ajuntament d’Olot, a la Comissió i a les persones balladores de la faràndula l'esforç i la predisposició a ampliar les ballades. Amb aquests 4 nous balls, tothom que forma part de la llista d’espera podrà veure ballar els gegants. Es calcula que seran prop de 600 persones. Les localitats restants (600 aproximadament) s’oferiran a través dels canals habituals de Cultura a partir de dijous al matí. 

Arxivat a