Olot Cultura programa tres dijous de circ al juny al Teatre Principal

Serà els dies 3, 10 i 17, a dos quarts de vuit del vespre, amb Carla Farreny, Alta Gama i Madam Gaüc, respectivament

Aquesy dijous 3 de juny ja es podrà gaudir de «Tour», de Carla Farreny.
Aquesy dijous 3 de juny ja es podrà gaudir de «Tour», de Carla Farreny. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:54h
Aquest mes de juny, el Teatre Principal d’Olot s’omple de circ. A partir d’aquesta setmana i durant tres dijous consecutius, dalt l’escenari es representaran tres LAP (l'altra programació) de circ. Totes les propostes es podran veure a dos quarts de vuit del vespre i estan recomanades per a espectadors més grans de 10 anys.

Dos dels espectacles –Tour i Fil– formen part del Circuit Nòmada de Fira Tàrrega. La programació del festival d’arts de carrer que no es va poder fer el 2020 s’ha escampat aquest any en una vintena de poblacions del país, entre les quals hi ha Olot.

3 de juny: Tour

La primera de les propostes serà Tour, de Carla Farreny. Es representarà aquest dijous dia 3 de juny al Teatre Principal d’Olot. Tour és una peça que integra la tècnica de la ceràmica i la del trapezi. Un projecte que gira entorn de la transmissió dels coneixements. Una performance única que vol acompanyar el públic a través d’un viatge tàctil, visual, sensitiu i sensible.

Carla Farreny és una artista multidisciplinària fascinada pel treball manual. Formada en trapezi fix i vertical, en dansa i en ceràmica, ha treballat en els àmbits de les arts escèniques i les arts plàstiques. El 2019 va iniciar aquest seu primer projecte personal, una peça híbrida que li permet reflexionar sobre la transmissió dels oficis i posar en diàleg dues disciplines aparentment allunyades, com la ceràmica i el trapezi, per trobar els nexes que tenen en comú.  
A més, les persones que tinguin una entrada per a aquest espectacle poden participar en una activitat complementària gratuïta que consistirà en una visita per a conèixer algunes peces de ceràmica que formen part del fons del Museu de la Garrotxa: una gerra de fa uns 6.000 anys, peces de ceràmica japonesa contemporània, obres de destacats autors locals o peces anònimes d’ús quotidià. Serà el mateix dijous 3 de juny, a les 18.30 h, al Museu de la Garrotxa. Els que hi vulguin assistir han de reservar plaça enviant un correu a taquilla@olot.cat amb el nom i el telèfon.

10 de juny: Mentir lo mínimo

El dijous 10 de juny es podrà veure Mentir lo mínimo, de la companyia Alta Gama. Aquest és un projecte conceptual que gira entorn del minimalisme. És un espectacle i una experiència al mateix temps.

Parteix de la idea que en la senzillesa hi ha l’essència i l’oportunitat de sentir més àmpliament tot el que no es veu, que l’acció senzilla és la lupa de les sensacions. Un espectacle que, amb la seva aparent simplicitat, ens apropa a la complexitat de l’acceptació d’un mateix. El tema és la presència, la de l’espectador i la dels artistes, i el subjecte són els cossos de tots els presents.

17 de juny: Fil

L’últim LAP de circ es podrà veure el dijous 17 de juny. Fil és el primer espectacle de llarga durada de la companyia Madame Gaüc. Es tracta d’una creació de circ contemporani que combina elements del teatre i de les arts del moviment. L’espectacle explora les relacions humanes a partir d’un llenguatge universal: el físic.

Dos personatges s’embarquen en un joc de tensions entre la realitat i la ficció, la raó i l’emoció, per projectar un imaginari amb el qual capten la complicitat del públic.

 
Arxivat a