ERC considera que hauria estat millor esperar a fer la faràndula de Corpus a Olot

Els republicans demanen que l'equip de govern doni explicacions del sistema d'entrades escollit pel ball dels Gegants

La faràndula es podrà tornar veure per Corpus a Olot.
La faràndula es podrà tornar veure per Corpus a Olot. | Martí Albesa.
28 de maig del 2021
Actualitzat a les 8:30h
Els Gegants, els Cavallets, els Nans, tota la faràndula olotina representa una cosa molt especial per a tots els olotins. A causa de la pandèmia no se'ls va poder veure sortir de l'Hospici per a ballar i dansar durant les Festes del Tura. Certament, tothom tenia ganes de tornar-los a veure i gaudir-ne.

Segons els republicans olotins, tot i que ja sembla que estem sortint del pitjor, "la pandèmia no permet que es puguin fer encara actes massius". L'equip de govern de Junts a Olot va decidir que per Corpus, els dies 5 i 6 de juny, els gegants sortissin a ballar però amb un capacitat d'aforament limitat.

Des d'ERC consideren que potser seria millor haver esperat, "tothom té el mateix dret a gaudir d'un patrimoni que té sentit perquè és de tots. Veure ballar la faràndula és un acte col·lectiu, transversal i interclassista". Així i tot són decisions que no són fàcils de prendre. Per exemple a Berga han decidit no fer la Patum tampoc aquest any.

Tanmateix, un cop es pren la decisió d'oferir unes sessions amb capacitat limitada, "s'hauria d'haver pensat segurament amb un altre procés d'accés a les localitats". Segons ERC, el sistema, el dia i l'hora escollits "potser no han estat els més adequats".

Alguns ciutadans s'han adreçat a Esquerra queixant-se del sistema de reserva d'entrades i del procediment. Per transparència –i per ser un tema tan sensible per a molts dels olotins– des del partit republicà demanen a l'equip de govern que doni les explicacions corresponents de "per què han pres aquesta decisió, el procediment escollit i el seu funcionament".

En tot cas, esperen i desitgen que per les festes del Tura "tots junts puguem gaudir de veure ballar, els nostres gegants, cavallets i nans".
 
Arxivat a