Ocupació

L'Ajuntament d'Olot contracta 9 aturats perquè ajudin en treballs de jardineria

Es tracta d’una nova edició del projecte "Redescobrim els espais verds i de lleure del barri"

per NacióGarrotxa, Olot | 27 de maig de 2021 a les 09:52 |
Les persones contractades donen suport a la Brigada Municipal. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Olot ha contractat 9 persones en situació d’atur per a la realització d’una nova edició del projecte ‘Redescobrim els espais verds i de lleure del barri’, que permetrà mantenir, conservar i millorar els espais naturals i zones verdes del nucli antic d’Olot.

La contractació d’aquesta actuació de conservació i preservació del paisatge natural s’engloba dins dels programes d’experienciació laboral de "Treball als Barris 2020" que s’impulsen des de l’àrea de progrés econòmic de l’Ajuntament d’Olot i que s’allargaran durant sis mesos.


D’aquesta manera, les persones contractades donen suport a la Brigada Municipal encarregant-se de col·laborar en tasques i manteniment de les zones enjardinades així com el tractament i neteja de la gespa natural d’aquests espais; desbrossada de camins i solars; i manteniment i conservació de l’arbrat de la ciutat.

Concretament, l’equip es focalitzarà en els entorns verds del centre de la ciutat així com actuant en la millora del tram del riu Fluvià que transcorre pel nucli antic, la zona del volcà Montsacopa i espais verds d’arreu de la ciutat com la plaça Clarà, la plaça Mercat, la plaça Sant Francesc, els jardins del cementiri o els jardins de Sant Bernat, entre altres.


El projecte permet donar feina a persones que es trobaven a l’atur, ampliant les seves competències de base, millorant la seva autoestima, autoconeixement i oferint una primera experiència laboral als joves. A la pràctica, l’equip –que ja està operatiu des de finals del mes d’abril– es divideix en dos equips; un més encarat a la desbrossada d’espais i un altre focalitzat en els espais verds més cèntrics eliminant males herbes i encarregant-se de la cura de jardineres i arbrat.

En ambdós casos, la contractació és finançada per la Generalitat de Catalunya a través dels Serveis d’Ocupació de Catalunya (SOC), així com pel Servicio Público de Empleo Estatal- Ministerio de Trabajo y Economía Social. 

 

Participació