Més de 200 estudiants de la Garrotxa participaran a la Fira STEAMakers del Robolot 2021

Serà aquest divendres, 28 de maig, en el marc de la cloenda d'aquest esdeveniment de didàctica i robòtica que enguany finalitza una etapa de 20 anys

Robòtica i didàctica han anat de bracet al Robolot durant 20 anys.
Robòtica i didàctica han anat de bracet al Robolot durant 20 anys. | @binomi11.
NacióGarrotxa
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:26h
La vintena edició del Robolot es clausurarà aquest divendres, 28 de maig, amb una mostra de projectes presencial. Després que la situació sanitària hagi obligat a celebrar el Robolot 2021 en línia, l'organització ha pogut programar la Fira d’STEAMakers i l’acte de cloenda al Firalet d’Olot, en una jornada presencial a l’aire lliure.   

Estudiants i robòtica, un binomi de futur

La Fira STEAMakers serà un espai de trobada d’estudiants d’ESO en la qual mostraran els projectes que han estat elaborant aquest curs amb tècniques de robòtica i programació educativa, basades en les propostes que se’ls ha fet des de Robolot Team.

Dos-cents alumnes d'Olot i de la comarca dels Instituts INS Garrotxa, INS Montsacopa, IE Greda i IE Besalú participen de la iniciativa que es farà divendres 28 de maig de 10:00h a 12:30h al Firalet d’Olot.

Tothom qui ho vulgui podrà passejar per les paradetes que s’instal·laran en aquest espai i conèixer de prop els projectes en els quals han treballat els estudiants durant els últims mesos.

Un exemple dels treballs presentats és el projecte "SoyEdu", on s’estudien aspectes de la fotosíntesi de les plantes de forma experimental tot utilitzant sensors i programació didàctica. D’aquesta manera es pot comprovar que les plantes respiren i emeten gasos diferents (en major o menor mesura) en funció de la il·luminació, la humitat, la temperatura, etc. Una forma sòlida i engrescadora d’aprendre.  

Cloenda i fi d'etapa

El mateix divendres, a partir de les 20:30 h, es donarà el tret d’inici a l’acte de cloenda del Robolot 2021, que ha arribat a la 20a edició i que tanca així una etapa de 20 anys on ha nascut, crescut i s’ha convertit en un referent dins el món de la robòtica educativa. Durant l’acte de cloenda, els impulsors del Robolot presentaran una nova proposta de cara al 2022 que implicarà una reinvenció i internacionalització del certamen respecte al que coneixem fins ara.

L’acte de cloenda, també serà el marc del lliurament de premis del Robolot 2021 i de la presentació del projecte "Aprèn Iot mesurant la qualitat de l’aire". Més de 200 centres educatius treballen en la detecció de paràmetres de qualitat de l’aire com son l’NO2 o les micropartícules en suspensió relacionades amb la salut de les persones.

Aquest i altres projectes, a més d’explicar-se i mostrar-se en directe, els podran veure tots els assistents a l’acte a partir d’un simple codi QR que es podrà llegir amb qualsevol telèfon intel·ligent.

Finalment, el Robolot 2021 es clourà amb la projecció dels mappings que han participat al concurs d’enguany sota el lema "20 anys de Robolot" a la façana de l’Ajuntament d’Olot.  
 
Arxivat a