La Vall d'en Bas recordarà les rutes dels maquis el cap de setmana del 12 i 13 de juny

Es farà una reflexió sobre el turisme de memòria en el marc de la historia pública vinculada a uns itineraris que s'associen a la clandestinitat i a la lluita antifranquista

Un grup de maquisards al Pirineu.
Un grup de maquisards al Pirineu. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:09h
El cap de setmana dels dies 12 i 13 de juny se celebrarà a Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, una jornada dedicada als maquis que comptarà amb diverses ponències, una taula rodona i una ruta a peu.

Les places són limitades. Per a assistir a la jornada del dia 12 us podeu inscriure a través d’aquest enllaç.

La jornada també es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Memorial Democràtic de Catalunya.

S'hi proposarà una reflexió sobre el turisme de memòria en el marc de la historia pública: des del valor afegit que suposa la incorporació de la "memòria històrica" en els paisatge cultural a la construcció simbòlica dels paisatge, passant pel registre i les narratives adients per a la reinterpretació d'aquest patrimoni incipient a les nostres contrades.

Aquestes temàtiques s'abordaran conjuntament amb la presentació de projectes vinculats a les rutes dels maquis de l'Alta Garrotxa, uns itineraris que s'associen a la clandestinitat, a la lluita antifranquista i, també, al mite.

Per a la caminada a peu que es farà diumenge 13, en memòria i homenatge a la resistència guerrillera de la ruta Jové-Gros, les inscripcions s’han de fer a través d'aquest enllaç.

La sortida es farà des de l’ermità de Sant Romà a Joanetes, a  dos quarts de nou del matí, i l’hora prevista de tornada serà a dos quarts de dues del migdia.

Cal recordar que és important de portar aigua, esmorzar i roba i calçat adequats per a caminar. El recorregut és d’uns 10 km i el nivell de dificultat és mitjà. El preu de la sortida és de 7 euros per persona.
 

Programa de la jornada del dia 12 a Can Trona. Foto: @CanTronaCCN.

 

Els detalls per a participar de la ruta dels maquis del dia 13 de juny. Foto: @CanTronaCCN.


 

Arxivat a