El Projecte Rossinyol posa en contacte joves universitaris garrotxins amb estudiants d'origen estranger

Hi han participat tretze parelles formades per alumnes de diferents facultats de la UdG i de 1r a 4rt d’ESO dels 8 centres educatius d’Olot i la Garrotxa

Un moment de l'acte de cloenda a L’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa .
Un moment de l'acte de cloenda a L’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa . | @CCGarrotxa.
NacióGarrotxa
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:57h
Aquest dissabte s’ha celebrat l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen estranger per a afavorir la interacció entre els joves.

L’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa ha acollit els participants del projecte (parelles d’estudiants, familiars i representants dels centres) que impulsa una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona i que, a la Garrotxa, es porta a terme a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

Tretze parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants de 1r a 4rt d’ESO dels 8 centres educatius d’Olot i comarca (l’Institut la Garrotxa, l’Institut Montsacopa, l’Institut Bosc de la Coma, l’Escola Pia, el Petit Plançó, el Cor de Maria, l’IE Salvador Vilarrasa de Besalú i l’IE Greda) han participat del Projecte Rossinyol.

Des del mes de novembre i fins aquest mes de maig, els participants han compartit sortides per a conèixer més a fons la comarca i els recursos que aquesta posa a la seva disposició. També, han viscut experiències noves i han compartit idees i coneixements, creant així lligams d’amistat i confiança entre mentor i mentorat.

El conseller de Joventut i Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa, Aniol Sellabona i el responsable del projecte a La universitat de Girona, Jordi Feu, han estat els encarregats de lliurar els diplomes de participació a les parelles.

L’altruisme i la necessitat d’establir relacions personals i conèixer gent de diferents àmbits han centrat les paraules del conseller, que ha agraït als participants els seu compromís amb el projecte. També, ha volgut felicitar a la Universitat de Girona per la seva tasca de coordinació i fer possible que Rossinyol sigui un projecte consolidat a la Garrotxa.

Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol, fa quinze anys. El curs 2005-2006, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa.

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa e naltres municipis com Girona, Figueres, Olot, Salt, Banyoles, Palamós, la Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar o Santa Coloma de Farners entre altres. La durada del projecte és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnes del municipi, en què comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.
 
Arxivat a