1 de 10
Educació

L'Ajuntament d'Olot guardona deu joves garrotxins al Premi «Joves i Més» 2021

El Saló de Sessions acull l’acte de reconeixement als guanyadors de la desena edició: vuit noies i dos nois

El batlle d'Olot Pep Berga, amb els guardonats del Premi «Joves i Més» d'enguany. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot | 24 de maig de 2021 a les 09:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres 14 de maig es va comunicar públicament el veredicte del Premi Joves i Més, 2021. Impulsat per l'Àrea d’Educació i Joventut d’Olot amb la col·laboració de l’empresa Rocatomba, aquest guardó té l’objectiu de potenciar i reconèixer l’esforç personal dels alumnes de 4t d’ESO de la ciutat en l’àmbit escolar, valorar el seu esperit  d’emprenedoria i la  seva coherència i compromís amb la ciutat i la comarca.
 

Enguany s’arriba a la 10a edició d’uns premis que, en les 8 edicions anteriors, han permès reconèixer l’actitud i la dedicació de 80 joves de la ciutat i de la Garrotxa. Cal tenir en compte que la convocatòria de l’any 2020 (9a) no es va poder celebrar per causa de la situació de pandèmia del moment.
 

Enguany, el jurat d’aquests premis –que es va reunir el passat dimecres 12 de maig–, ha estat format per la Regidora d’Educació i Joventut, el cap d’Àrea d’Educació i Joventut, dos representants de la Comissió d’AFA de Consell Escolar Municipal i un representant de l’empresa col·laboradora.

Tots ells van posar de manifest l’excel·lent nivell de tots els participants i la dificultat que havia suposat escollir els i les 10 joves guanyadors entre els 24 que s’hi havien presentat.

 
Els guanyadors  –a destacar que són vuit noies i només dos nois– de l’edició de "Joves i Més" de 2021 han estat les següents persones (ordenades alfabèticament):
  • Joana Amat Garcia (INS Bosc de la Coma)
  • Núria Danés Serrat (INS-ESC Cor de Maria)
  • Agnès De Bolós Rivas (INS-Escola Pia)
  • Noa López Hurtado (INS-ESC Cor de Maria)
  • Martina Moliné Fernàndez (INS-Escola Pia)
  • Martina Pla Ibáñez (INS Bosc de la Coma)
  • Jordi Puxeu Arbós (INS-Escola Pia)
  • Ciro José Raviña Corestein (INS la Garrotxa)
  • Júlia Soler Conde (INS Montsacopa)
  • Martina Ventura Gómez (INS la Garrotxa)
Tots ells han assistit a l’acte de lliurament dels premis que ha tingut lloc aquest divendres, 21 de maig a la tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Olot.

L’acte, que a causa de les mesures de contenció per la pandèmia ha tingut aforament limitat, ha comptat amb el parlament de la Clàudia Jané, representant dels joves escollirs durant el curs 2018-2019, la regidora d’Educació i Joventut, Mariona Camps, i el batlle d’Olot, Pep Berga. Ha estat un acte senzill i emotiu durant el qual els joves premiats han signat en el Llibre d’Honor Jove de la Ciutat.
 
Els alumnes guanyadors gaudiran d’una  estada lúdico-educativa  de  cinc  dies, del 23 al 27 d’agost, a l’equipament d’educació ambiental i científica, MónNatura Pirineus a les Planes de Son.

El premi inclou les despeses de viatge, l’estada i la manutenció. També contempla les activitats de lleure, natura i ciència que es realitzaran en el mateix equipament durant l’estada. Els joves estaran en tot moment acompanyats d’un monitor.
 
Participació