Dimecres es podrà reservar les entrades per als balls de la faràndula de Corpus a Olot

Per primera vegada, els Gegants estaran acompanyats dels Cabeçuts i Cavallets a la plaça Major, en dues sessions els dies 5 i 6 de juny

Gegants, Nans i Cavallets tornen a la plaça major d'Olot per Corpus.
Gegants, Nans i Cavallets tornen a la plaça major d'Olot per Corpus. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:05h
El primer cap de setmana de juny, la faràndula tornarà a ballar a la plaça Major d’Olot. Serà amb motiu de la celebració del Corpus i gairebé dos anys després de l’última cercavila i ball, a causa del parèntesi obligat per la pandèmia.

La celebració de Corpus d’aquest any serà doblement especial. D’una banda, perquè permetrà estrenar les novetats que van introduir-se l’any passat al Protocol de la Faràndula: els Cabeçuts i Cavallets acompanyaran per primer cop els Gegants i el Cap de Lligamosques a la Plaça Major d’Olot. De l’altra, perquè els Gegants estan d’aniversari. Aquest 2021 es compleixen 500 anys des del primer cop que un dels Gegants d’Olot va sortir a ballar per la ciutat, l’any 1521.

Enguany, per manera que el màxim nombre de persones pugui veure la faràndula, hi haurà 4 ballades a la plaça Major d’Olot. Gegants, Nans i Cavallets hi ballaran el dissabte 5 de juny a les 18:00 i a les 20:00 h i, diumenge 6 de juny, a les 10:00 i a les 12:00 h del migdia. El que no hi haurà aquest any serà la Sardana de Corpus. L’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol ha decidit deixar per a l’any que ve la tradicional Sardana per les dificultats organitzatives vinculades a la pandèmia.
 
Festivitat de Corpus adaptada a la pandèmia

Seguint amb les normatives i mesures per a evitar la propagació de contagis, s’ha establert un protocol de seguretat per a la celebració del Corpus a Olot. Per a garantir les distàncies de seguretat a la plaça Major es col·locaran cadires per a seguir els balls i hi haurà controls d’accés al recinte, que tindrà l’aforament limitat.

Per a accedir a la plaça Major, caldrà disposar d’una d’entrada, que es podrà descarregar de forma gratuïta a la pàgina web d'Olot Cultura. Aquest dimecres 26 de maig a les sis de la tarda es podran obtenir les localitats a www.olotcultura.cat (màxim 4 entrades per persona). En total, s’oferiran prop de 1.200 entrades entre les 4 sessions previstes (dissabte 5 de juny a les 18:00 i a les 20:00 h i, diumenge 6 de juny, a les 10:00 i a les 12:00 h del migdia).
 
Arxivat a