Olot acorda pacificar els entorns escolars al ple municipal

La moció de la CUP comporta la redacció d'un report per a cada centre educatiu en què s’expliqui quina és la situació actual i quines són les necessitats i possibles solucions tècniques

La moció judica la contaminació atmosfèrica i acústica a Olot.
La moció judica la contaminació atmosfèrica i acústica a Olot. | Martí Albesa.
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 20:30h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous, 20 de maig, ha aprovat per unanimitat una moció de la CUP Olot –que ha defensat Lluís Riera– per a pacificar els entorns escolars per manera que siguin llocs segurs i saludables, amb espais d'estada i joc i també on hi hagi menys contaminació.

El regidor cupaire ha recordat que les famílies, tant a Olot com arreu del país, s’han començat a plantar i estan protagonitzant periòdicament una revolta ciutadana per assegurar entorns segurs per a les escoles dels seus fills i filles.

El moviment Revolta escolar, que també ha arribat a la nostra ciutat, pretén conscienciar la població en general, però també mobilitatzar els ajuntaments perquè emprenguin accions decidides cap a la pacificació dels entorns escolars. Les seves demandes, a més, tenen l’aval de la comunitat científica i els seus informes, que apunten cap a la contaminació atmosfèrica i acústica.

La moció aprovada demana que els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Olot redactin un report per a cada centre educatiu en què s’expliqui quina és la situació actual i quines són les necessitats i possibles solucions tècniques per pacificar els entorns educatius, sobretot de primària, però també de secundària i postobligatoris.

També, que s’estableixin contactes amb els equips directius dels centres educatius, amb les AFA’s i amb les AAVV dels barris on estan ubicat els centres, per explicar l’informe i consensuar possibles modificacions, millores, inversions, actuacions i terminis.

I, finalment, que l’Ajuntament es comprometi a incloure una partida d’inversions anual per a la pacificació dels entorns escolars, ja sigui a partir de recursos propis o de recursos provinents dels PUOSC.

Precisament, EcoTaula d'Entitats de la Garrotxa animen tothom a sortir al carrer el vinent 25 de maig (a les 18:00 h a la plaça Clarà) per a reivindicar una ciutat millor. Entitats i particulars hi són convidades per a sumar-se a aquest projecte de mobilitat transformador i de futur.
Arxivat a