El ple d'Olot es pronuncia a favor del dret a manifestar-se a instàncies de la CUP

Després de la detenció aquest matí de sis activistes –ja en llibertat– que van protestar contra un acte electoral de la ultradretana Vox el passat 10 de febrer

Pep Berga, batlle d'Olot, a l'inici del ple encara telmàtica de l'Ajuntament.
Pep Berga, batlle d'Olot, a l'inici del ple encara telmàtica de l'Ajuntament. | @olotuit.
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:34h
"tots tenim dret a manifestar-nos", ha dit Pep Berga a l'inici del ple de l'Ajuntament d'Olot després que el portaveu de la CUP, Lluís Riera, hagués demanat un posicionament exprés del Consistori arran de les detencions que s'ha produït aquest matí a la ciutat. "De fet, fa 181 dies que en manifesten cada dilluns davant de l'edifici de l'Ajuntament", ha reblat el batlle.

Riera ha transmès una "abraçada fraternal" als detinguts "per combatre el feixisme", perquè "no és un delicte fer-ho al carrer amb concentracions i mobilitzacions" on per primera vegada,  a banda "de la militarització i l'ocupació de la ciutat"  s'hi van disprarar pilotes de foam per primera vegada. "Cal seguir fent manifestacions contra actes d’extrema dreta", com el que va fer Vox el passat 10 de febrer a la ciutat, on es va va permetre "un discurs masclista, racista i feixista".

El batlle d'Olot, però, també ha estat contundent quan ha dit que manifestar-se "és un dret cívic, però sempre respectant no traspassar línies vermelles que són les que comporten  intervencions" com les d'aquest matí.

Tots sis detinguts ja són en llibertat després que des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot se'ls ha lliurat una citació per a declarar com a investigats pels aldarulls, llençaments de pedres i mobiliari urbà contra els agents, segons fonts policíaques. A banda d'aquests activistes, també s'ha citat a declarar dues persones més.

Els fets pels quals s'ha procedit a aquestes detencions es van produir el passat 10 de febrer, quan des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra van blindar el centre d'Olot –amb una vuitantena d'efectius i 10 furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO)– per a impedir que els vora de 200 antifeixistes convocats pel CDR, les organitzacions de l'esquerra anticapitalista i les de l'àmbit llibertari, poguessin accedir al davant de l'Ajuntament, on a tres quarts d'una s'havia previst un acte electoral de l'organització ultradretana Vox.

Durant l'acte es van produir alguns moment de tensió i, fins i tot, a darrera hora –quan ja s'havia acabat l'acte de Vox i els pocs simpatitzants que hi havia del grup ultradretà no marxaven–, els mossos van llençar projectils de foam, van carregar contra la gent i van efectuar algunes detencions, tot i que en cap moment no hi va haver cap enfrontament entre els uns i els altres.
 
Arxivat a