Detencions en massa a Olot contra activistes que es van enfrontar a Vox en un acte electoral

Hi ha pel cap baix set detinguts i una concentració davant la comissaria dels Mossos convocada per Alerta Solidària per a reclamar-ne l'alliberament immediat

Alguns dels concentrats davant de la comissaria dels Mossos a Olot.
Alguns dels concentrats davant de la comissaria dels Mossos a Olot. | @Arran_NordOrien.
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:45h
Alerta Solidària ha aixecat la llebre a mig matí per les detencions en massa que s'han produït a Olot i en alguna altra població de la comarca des de primera hora d'aquest dijous per part dels Mossos d'Esquadra, que acusen els detinguts d'aldarulls per haver plantat cara en un acte electoral del 14-F de l'ultradretana Vox a la capital de la Garrotxa el passat 10 de febrer.

Segons fonts de la plataforma antirepressiva a hores d'ara ja serien set les persones que han estat detingudes per la brigada d'informació dels Mossos. Tanmateix, si més no tres dels set detinguts ja han sortit de la comissaria dels Mossos amb una citació judicial després de negar-se a declarar.

Els fets pels quals ara s'està procedint a aquestes detencions es van produir el passat 10 de febrer, quan des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra van blindar el centre d'Olot –amb una vuitantena d'efectius i 10 furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO)– per a impedir que els vora 200 antifeixistes convocats pel CDR, les organitzacions de l'esquerra anticapitalista i les de l'àmbit llibertari, poguessin accedir al davant de l'Ajuntament, on a tres quarts d'una s'havia previst un acte electoral de l'organització ultradretana Vox.
 

Un mosso immobilitza un dels joves concentrats al Firal d'Olot el passat 10 de febrer. Foto: Martí Albesa.


A l'acte dels ultres hi van participar el madrileny Javier Ortega Smith i el gironí Alberto Tarradas, acompanyats de l'olotí Ignasi Mulleras, antic capitost de la xenòfoba PxC a la Garrotxa i actualment número dos de la candidatura ultradretana.

Durant l'acte es van produir alguns moment de tensió i, fins i tot, a darrera hora –quan ja s'havia acabat l'acte de Vox i els pocs simpatitzants que hi havia del grup ultradretà no marxaven–, els mossos van llençar projectils de foam, van carregar contra la gent i van efectuar algunes detencions, tot i que en cap moment no hi va haver cap enfrontament entre els uns i els altres.

Les xarxes socials treien fum en relació amb aquestes detencions:

 
Arxivat a