Els Gegants de Sant Joan les Fonts es posen a «dieta» i ja han perdut sis quilos

Es treballa per a millorar-ne l’estructura i permetre que el pes es redueixi de manera considerable

Els Gegants perden «pes» al taller perquè portar-los no sigui tan feixuc.
Els Gegants perden «pes» al taller perquè portar-los no sigui tan feixuc. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:20h
Els Gegants de Sant Joan les Fonts es troben en plena reforma. El principal motiu de les actuacions que s’hi porten a terme eren els avisos de la colla gegantera que l’estructura s’havia fet vella i calia posar-la al dia.

Per aquest motiu, una empresa especialitzada de Banyoles (Alma Cubrae) treballa per a millorar tota l’estructura que permet que el pes dels gegants es redueixi de manera considerable. Una "dieta" que fa que ara l’estructura s’hagi aprimat entre sis i set quilos.

Les actuacions que s’hi fan impliquen, també, que es poleixin els cossos i braços de les dues peces, tot tapant algunes esquerdes que havien sorgit. S’està repintant amb una pintura específica que protegeix millor aquestes figures del folklore local.

Aquesta actuació es fa en paral·lel mentre des de l’empresa local Mia’s Disseny i el sastre olotí Carlus Soler ja es treballa amb els nous vestits que s’estrenaran durant la Festa Major. En l’enquesta participativa, la ciutadania va optar per aquesta opció amb un 54% dels vots.
 

Es poleixin els cossos i braços i es tapen algunes esquerdes que havien sorgit. Foto: @santjoanfontsaj.