Els Museus d'Olot estudien incorporar als fons peces religioses del segle XIX

Gràcies a l'acord amb la família Blasco Cardona, que n'havien aplegat una important col·lecció a l’antiga rectoria de Sant Esteve d'en Bas

El moment de la signatura de l'acord entre la família Blasco i els Museus d'Olot.
El moment de la signatura de l'acord entre la família Blasco i els Museus d'Olot. | @museusolot.
NacióGarrotxa
19 de maig del 2021
Actualitzat el 20 de maig a les 9:36h
Acord entre la família Blasco i els Museus d’Olot per a estudiar desenes de peces d’imatgeria religiosa i, posteriorment, decidir quines entrarann a formar part del fons museístic. La col·lecció Blasco Cardona està formada per més d’una vintena de capelles amb marededéus del segle XIX i d’altres imatges de sants, algunes de les quals fetes en tallers olotins. També, inclou diversos objectes diversos relacionats amb el món religiós.

L’avi d’Andreu Blasco i la seva esposa havien reunit una important col·lecció d’art religiós a l’antiga rectoria de Sant Esteve d'en Bas, la capital actual de la Vall d’en Bas. Amb la intenció de preservar la memòria i els esforços de l'avi, Andreu Blasco va voler que la col·lecció acabés en mans públiques i la va oferir als Museus d’Olot. 

Tècnics dels museus estudiaran les peces i decidiran quines entren a formar part del fons del museu i quines es podrien exposar al Museu dels Sants. Pel que fa a la resta de peces, els Museus d’Olot ajudaran a la família a trobar-los una nova destinació. 


 
Arxivat a