Les mainades de l’escola Castanyer visiten els antics safareigs

Temps enrere, aquests rentadors eren l’espai per a fer la bugada i punt de trobada quotidià de les dones

Els infants de l'escola Castanyer en un dels safareigs de Sant Joan les Fonts.
Els infants de l'escola Castanyer en un dels safareigs de Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:18h
Els més menuts de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts han participat aquesta setmana d’una activitat ben tradicional i que el pas del temps ha esborrat del dia a dia dels nostres municipis. Temps enrere, els safareigs eren l’espai per a fer la bugada i punt de trobada quotidià de les dones.

A Sant Joan es conserven en molt bon estat aquests rentadors i formen part d’una activitat educativa que es fa amb la mainada de P3 i P4 del centre educatiu. Per a posar en valor la feina i com era la vida antigament es fa una sortida a aquest espai que serveix, també, per valorar el patrimoni local.

Els infants reben un drap de roba i se’ls explica com es feia la neteja en aquest espai que ells poden fer en aquell moment. Una iniciativa que els sorprèn i que els fa passar una bona estona.

Aquesta visita forma part de la col·laboració entre Ajuntament i escola Castanyer per tal de fer activitats i propostes conjuntes de divulgació del municipi. Un altre exemple és el Ronda Croquis que els proposa fer dibuixos del seu entorn més immediat.