El CAP i l'Hospital d'Olot s'incorporen a l'oferta formativa de l'ICS Girona

El centre sanitari comarcal acollirà les rotacions hospitalàries dels metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària

L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.
L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 8:57h
L’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona continua ampliant la seva oferta docent, que s’enfila fins a les 90 places, amb l’acreditació de tres noves especialitats hospitalàries i quatre centres d’atenció primària que també oferiran formació especialitzada. Les noves especialitats que ofereix l’Hospital Dr. Josep Trueta són cirurgia vascular, cirurgia plàstica i oftalmologia, mentre que en l’àmbit de l’atenció primària els centres que s’incorporen a la xarxa docent són els d'Olot, Banyoles, Cassà de la Selva (gestionat per l’IAS) i Malgrat de Mar (Corporació de Salut del Maresme i la Selva), juntament amb l’Hospital d’Olot que també acollirà les rotacions hospitalàries dels metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària.

En el cas de l’Hospital Trueta, a banda de les noves especialitats acreditades, també s’ha aconseguit l’increment de places en les especialitats d’anestèsia i reanimació i radiologia, i l’oferta docent per a aquest curs se situa en 49 places de residència, a repartir entre les 30 especialitats acreditades actualment: anàlisis clíniques, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia general i digestiva, cirurgia ortopèdica i traumatologia, cirurgia plàstica, estètica i reparadora, cirurgia toràcica, angiologia i cirurgia vascular, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, hematologia i hemoteràpia, infermeria obstetricoginecològica, infermeria pediàtrica, medicina intensiva, medicina interna, nefrologia, pneumologia, neurocirurgia, neurofisiologia clínica, neurologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, radiodiagnòstic, urologia, obstetrícia i ginecologia i pediatria. L’Hospital Trueta també acull els residents de medicina familiar i comunitària de diferents àrees bàsiques de la Regió Sanitària.

En l’àmbit de l’atenció primària, també s’incrementa la capacitat docent amb 33 places de medicina i 8 d’infermeria familiar i comunitària. A partir d’aquest any els nous residents podran fer la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària d'Olot, Can Gibert del Pla, Montilivi i Vila-roja, Santa Clara, Taialà, Salt, Sarrià de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Blanes, Tordera, Figueres, Cassà de la Selva, Banyoles, Olot, Canet de Mar i Malgrat de Mar, i als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Blanes i Calella.

Precisament la setmana passada la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Girona va celebrar la Jornada de Portes Obertes per a nous residents, amb la participació de més d’una cinquantena d’estudiants.
 

Alguns dels residents que acaben la seva especialització al Trueta i en l’àmbit de l’atenció primària. Foto: @icsgirona.


Comiat per als residents que acaben la seva formació especialitzada

Aquests propers dies està previst que es faci el comiat dels residents que acaben la seva especialització, tant a l’Hospital Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària.  

Al Trueta són 33 els residents que el proper divendres finalitzaran la seva especialitat aquest any, concretament 1 d'infermeria pediàtrica, 4  d'infermeria obstetricoginecològica, 1 de farmàcia hospitalària i 28  metges i metgesses que han cursat les seves especialitats, repartits als serveis de Pediatria, Anestèsia, Cardiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, Medicina Interna, Cirurgia General, Endocrinologia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica,  Digestiu, Radiodiagnòstic, Nefrologia, Hematologia, Medicina Intensiva  i Pneumologia.

Pel que fa a l’atenció primària, dimarts vinent es farà el comiat de 16 professionals de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i de 4 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària, que han fet la seva etapa d’especialització als centres acreditats per la Unitat Docent.
 
Arxivat a