«Can Sau. Escenografia d’urgència», entre les 70 finalistes de la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme

L'obra d'Unparelldarquitectes i Quim Domene és inclosa en el PIAM del Nucli Antic d'Olot

Can Sau, a Olot.
Can Sau, a Olot. | @unparelldarquitectes.
NacióGarrotxa
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:46h
Entre les 581 propostes presentades, 100 projectes han resultat seleccionats i 70 han estat elegits finalistes d’una convocatòria que reflecteix l'estat actual de l'arquitectura i l'urbanisme a Espanya. Entre aquests projectes hi figuren el Pla integral d’accions de millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot realitzat per Paisaje Transversal, amb Can Sau.Escenografia d’urgència, obra realitzada per Unparelld’arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliné) i Quim Domene com artista visual, acció inclosa en el PIAM del Nucli Antic.
 
La Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) presenta els primers resultats de la convocatòria "Panorama d'Obres d'Arquitectura i Urbanisme", que premiarà el més rellevant de l'arquitectura i l'urbanisme dels últims tres anys (2018 – 2020) amb una selecció de 20 projectes que es donaran a conèixer com a tret de sortida de la XV BEAU que se celebra aquest estiu de manera paral·lela en una doble seu: del 28 de juny al 16 de setembre al Pavelló Mies Van Der Rohe a Barcelona, i del 2 de juliol al 23 de setembre a Valladolid, i amb un objectiu: servir de punt de trobada entre la ciutadania, l'arquitectura i l'urbanisme i reivindicar el valor social de les dues disciplines. 

Les obres seleccionades i finalistes han estat triades segons criteris de qualitat, pertinència, vocació social i cultural o innovació, reflectint un excel·lent treball arquitectònic, paisatgístic i urbanístic: responen als reptes de la societat, es vinculen i arrelen en els llocs on s'assenten i aporten solucions per millorar el context social i cultural en què operen. A més, aquesta setmana s’inaugura la Biennal de Venècia d’Arquitectura on Olot també serà present.

El PIAM del Nucli Antic i Sant Miquel desenvolupats por Paisaje Transversal formen part del pavelló de la que es considerada la mostra internacional d’arquitectura i art més important del món. La Biennal de Venècia d’Arquitectura obrirà les seves portes el 22 de maig i podrà visitar-se fins al 21 de novembre.

Cal recordar que el mes d'agost de 2020 la integració urbana del solar de Can Sau d'Olot va ser guardonada amb el Premi FAD de l'Opinió a la categoria de ciutat i paisatge. El premi recull el vot d'arquitectes finalistes i premiats d'edicions anteriors. Segons el jurat, la intervenció "caracteritza i singularitza un espai perdut de la ciutat, convertint la consolidació d’una mitgera en una oportunitat per a l’espai públic". 

De fet, la mitgera de Can Sau, optava com a finalista als Premis FAD 2020.
Arxivat a