El quartet de saxos Kebyart Ensemble es presenta per primera vegada a Olot

Actuaran aquest pròxim dissabte, 22 de maig, a les vuit del vespre a la Sala El Torín d’Olot

Els Keybart Ensemble actuaran aquest dissabte a Olot.
Els Keybart Ensemble actuaran aquest dissabte a Olot. | Ricardo Ríos.
NacióGarrotxa
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:17h
El prestigiós quartet de saxos Kebyart Ensemble –format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton–, actuaran el pròxim dissabte, 22 de maig, a les vuit del vespre a la Sala El Torín d’Olot. És la primera vegada que aquesta formació es presenta a la capital garrotxina.
 
Nascut a Barcelona l’any 2014, Kebyart Ensemble és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual. Quatre músics plens de talent comparteixen una passió infinita per la música de cambra i pel desig de fer bufar nous aires en la manera de transmetre la música clàssica. El seu afany per transformar les seves actuacions en una experiència singular resulta ser una posada en escena enèrgica i dinàmica, lloada pel públic i per la crítica especialitzada.

La seva brillant carrera ha despertat l'interès de les principals sales de concerts europees i, en conseqüència, han estat seleccionats com a ECHO Rising Stars per a la temporada 2021-2022, on debutaran en una vintena de sales i festivals europeus.
 
Per aquesta ocasió, els Kebyart interpretaran el Quartet Op. 33 Núm. 3 en do major “L’ocell” (1781), de Joseph Haydn (1732-1809); la Chanson (2019), de Joan Magrané (1988); i, el Quartet per a saxòfons, Op. 109 (1932), d'Aleksandr Glazunov (1865-1936)
                  
L’obra del compositor de Reus, Joan Magrané, serà la segona vegada que s’interpreta a Catalunya, després de ser estrenada a Vila-seca el passat mes de març. Per a Magrané, l’exercici de dirigir la mirada cap al passat constitueix una font d’inspiració constant. El 2019 decideix centrar-se en la chanson francesa Toutes les nuits, de Clément Janequin, per a compondre tres variacions creuades que transformen la polifonia original cap a un terreny musical radicalment modern.
 
Les entrades per a aquest concert es poden adquirir a la pàgina web d’Olot Cultura al preu de 6 euros en la venda anticipada i 8 euros en taquilla el dia del concert.
 
Arxivat a