Sis dels vint-i-un ajuntaments de la Garrotxa visiten la protectora d'animals

Després de l'estira-i-arronsa amb el Consell Comarcal, que havia impedit la primera cita a Terra Viva, hi han assistit representants de la Vall d’en Bas, les Preses, Riudaura, Castellfollit de la Roca, Santa Pau i Sant Joan les Fonts

Un moment de la visita dels ajuntaments a la protectora d'animals de la Garrotxa.
Un moment de la visita dels ajuntaments a la protectora d'animals de la Garrotxa. | Paula Núñez.
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:22h
Aquest dimarts, 11 de maig, finalment s'ha pogut realitzar la visita a la protectora d'animals de la Garrotxa adreçada als representants municipals de la comarca, que s'havia de fer el passat 4 de maig, però que el Consell Comarcal va impedir tot adduint que calia una autorització, amb què Terra Viva, l'entitat animalista que gestiona la protectora d'animals a Olot, els va presentar una instància.

Durant la visita, a part de poder mostrar l’actual estat de les instal·lacions –en les quals el Consell Comarcal no ha fet cap manteniment des de fa anys, tot i que li pertoca segons el conveni actual–, també s'ha pogut explicar als assistents la realitat en què, segons Terra Viva, l'ens supracomarcal ha deixat i abandonat el servei. 

Dels vint-i-un municipis de la Garrotxa, han respost a la crida representants dels ajuntaments de la Vall d’en Bas, les Preses, Riudaura, Castellfollit de la Roca, Santa Pau i Sant Joan les Fonts.

També, s'ha recordat als assistents que les demandes per a millorar i solucionar el servei no són noves sinó que es demanen des del mes de gener de 2020, i se'ls ha reclamat que es posi solució a aquesta situació ja insostenible aleshores. 

S’ha fet lliurament de l’informe de col·lapse que es va enviar el passat mes d’agost de 2020 al SIGMA, així com un document on s’explica tota la situació de mancances que han hagut de suportar durant anys, en detriment de la qualitat del servei. Aquesta informació la faran arribar, igualment, a tots els batlles que no han assistit a la visita i als partits de l’oposició de cadascun dels ajuntaments, ja que des de Terra Viva creuen "que la veritat l’ha de saber tothom, amb transparència i dades fiables". 

Segons l'entitat animalista, el comunicat oficial que va fer el consell Comarcal en relació a la nova licitació "és inexacte, buit de contingut i malauradament no s’ajusta a la realitat". En aquest sentit, David Serramitjana, president de Terra Viva, ha dit que "malgrat ser pocs els ajuntaments que han assistit a la visita, estem contents i  segurs que aquesta informació que hem pogut explicar de primera mà arribarà a més gent i convençuts que ens pot ajudar a desencallar la lamentable situació a què hem arribat". I ha afegit: "Tot allò referent als animals encara no és un tema d’interès prioritari, però la visita d’avui haurà servit per donar veu als peluts de Terra Viva".

Arxivat a