Detenen el conductor d’un camió a Sant Joan les Fonts que multiplicava per vuit la taxa d'alcohol permesa

L'home, que va donar un primer resultat de 1,31 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, es va negar a realitzar la segona prova d’alcoholèmia

NacióGarrotxa
11 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:11h
El camió va sortir de la via a l'alçada del km 80 a la N-260z.
El camió va sortir de la via a l'alçada del km 80 a la N-260z. | @mossos.
Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit d’Olot van detenir el passat 7 de maig un home de 40 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a les proves.
 
Pels volts de dos quarts de nou del vespre els agents realitzaven un control de trànsit a l’A-26 al terme de Sant Joan les Fonts, quan van veure un camió de color blanc que se sortia de la via en una carretera paral·lela, l’N-260z, al punt quilomètric 80,3.
 
Els mossos es van dirigir al lloc dels fets per auxiliar al conductor. Quan els agents van arribar van detectar que tenia una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.
 
Quan li van fer la primera prova d’alcoholèmia va aportar un resultat positiu d’1,31 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de vuit vegades la taxa màxima permesa per a un conductor professional. Per aquest motiu el conductor va ser detingut i el camió i el semiremolc retirats de la via.
 
L’home, a qui li consten antecedents per fets similars, va passar el dia 8 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.
 
Arxivat a