El «Quedem a la Plaça?» es renova amb una triple convocatòria aquest mes de maig

Sant Joan les Fonts vol acostar al màxim possible la gestió pública i la participació ciutadana

NacióGarrotxa
10 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:38h
Tal com va avançar la batllessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, el passat 30 d'abril, en què va fer balanç d'aquests dos primers anys de mandat a l'Ajuntament, el municipi recupera el recupera els "Quedem a la Plaça?" després de l’aturada a conseqüència de la pandèmia.

Aquest punt de trobada implica que l’equip de govern es trasllada a diferents places del terme municipal per a escoltar la ciutadania amb les seves propostes i inquietuds sobre el lloc on resideixen.

Aquest és un dels projectes clau de l’actual mandat que cerca acostar al màxim possible la gestió pública i la participació ciutadana. El retorn d’aquest mes de maig es fa amb una triple trobada: el dia 13 de maig als Pisos Xocolata i el 20, una setmana després, a la Roureda. Totes dues cites es faran a les set de la tarda. Finalment, el 29 de maig hi haurà una nova trobada a les 18.00 hores a Les Escoles de Begudà.

Aquest retorn s’ha adaptat a la pandèmia. A banda de mantenir en tot moment les mesures sanitàries, s’ha suprimit el petit àpat (berenar o vermut, segons l’hora) que se servia a la mitja part i que permetia mantenir una conversa en grups més petits.

D’algunes trobades se n’han després ja algunes actuacions. Les peticions sobre l’incivisme han revertit en la creació de la figura de l’Agent Cívic. A banda, s’ha fet un procés participatiu per a la reforma de la plaça de les Fonts de Sant Joan i ara mateix s’estan recollint idees per a la millora dels espais de la plaça 1r d’Octubre de la Canya.

Els Quedem a la plaça? són un espai de diàleg obert amb la ciutadania i l'equip de govern, en què es mantenen i potencien els processos de participació on definir, conjuntament, les millores a les places, com la de les Fonts o la plaça 1r d'Octubre de la Canya, les trobades amb joves arquitectes del municipi per a explorar propostes de millora pel nucli antic, les reunions de treball amb entitats, associacions i ajuntaments per a col·laborar en projectes que beneficiïn al municipi i les trobades amb les entitats, associacions i col·lectius del municipi.