El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa crida a opinar sobre les polítiques que els afecten

S’ha dissenyat un formulari que permetrà establir les accions prioritàries que les persones de cada territori considerin més oportunes

Imatge retrospectiva del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran.
Imatge retrospectiva del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran. | @gencat.
NacióGarrotxa
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:14h
El 8è Congrés Nacional de la Gent Gran (#8CNGG) va ser convocat pel conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, a través de la Direcció General de Famílies i de les direccions dels Serveis Territorials.

El Congrés es va plantejar amb una estructura dividida en 3 fases:

•    Precongressual: des de la convocatòria (desembre 2018) fins a l’acte congressual;
•    Congressual: acte central del Congrés, el 25 d’octubre de 2019, a Sant Fruitós del Bages;
•    Postcongressual: des de l’acte congressual i fins a la convocatòria del proper congrés.

Actualment el Congrés es troba immers en la fase postcongressual, que se centra en la difusió dels documents del Congrés aprovats en l’acte congressual. Tant el Manifest com les ponències seran lliurats a les administracions, institucions i entitats competents per a poder actuar sobre les línies indicades pel Congrés.

Com participar-hi des de la Garrotxa?

Aquesta setmana, els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa i representats dels diferents casals de la gent gran de la comarca s’han reunit amb representants de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya per a conèixer l’evolució i el compliment de les accions que s’estan duent a terme.

Aquestes accions tenen la voluntat de donar compliment als acords que s’han assolit al Congrés i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones gran fins al proper congrés, previst per a 2023.

Per fer aquest seguiment, s’ha dissenyat un formulari que permetrà establir les accions prioritàries que les persones de cada territori considerin més oportunes per tal d’impulsar, demanar, promoure i fer el seguiment d’aquestes actuacions posteriorment, tant a nivell nacional com territorial.

Aquest formulari es pot contestar tant a títol individual com conjuntament, amb les persones que formin part d’entitats, de consells consultius de gent gran, etc. A més, el formulari de la fase postcongressual és obert a rebre les respostes de tota la ciutadania, independentment de l'edat de cadascú. Així, tothom qui vulgui podrà participar en aquesta fase del Congrés.

Podeu accedir al formulari mitjançant aquest enllaç.

 
Arxivat a