Fira d'editors independents

La Diputació reitera que va concedir ajuts al LiberisLiber de Besalú i reclama que «rectifiquin»

La Conselleria de Cultura detalla que també va concedir diverses subvencions a la iniciativa cultural

per NacióGarrotxa, Besalú | 7 de maig de 2021 a les 10:19 |
El Liberisliber, en una passada edició | @Liberisliber.
En relació amb el comunicat que va difondre i signar la direcció de la fira LiberisLiber de Besalú, en el sentit que plegaven i acusaven les administracions de no apostar-hi, així com per les manifestacions que la mateixa organització va fer l’endemà a Twitter, la Diputació de Girona reitera, en un comunicat, que va concedir un ajut de 15.000 euros al LiberisLiber i reclama a la direcció que "rectifiqui".


La Diputació de Girona convoca cada any diverses línies de subvencions a ens locals, entitats i particulars, en l’àmbit de la cooperació amb institucions i organismes de les comarques gironines. La informació relativa a les subvencions concedides és pública i es pot consultar per mitjà del web de la mateixa corporació.
 

Tal com consta a l’espai que recull les subvencions concedides, l’any 2020 la Diputació va concedir i pagar una subvenció de 3.450 euros a l’Ajuntament de Besalú per a la Fira LiberisLiber.

Així, es pot consultar que en el ple ordinari de la Diputació de Girona del 23 de març de 2021, es va aprovar una modificació del pressupost de la corporació per mitjà d’un expedient de crèdit extraordinari. Entre d’altres, aquesta modificació va permetre aprovar la concessió d’una subvenció nominativa de 15.000 euros a l’Ajuntament de Besalú per a la Fira LiberisLiber, tal com s'acredita en aquest certificat signat pel secretari general de Diputació, Jordi batllori.


La Diputació de Girona demana que la direcció de Liberisliber "rectifiqui les manifestacions públiques que ha realitzat en què denuncia la falta de suport econòmic per part de la corporació".

Subvencions de Cultura

Fonts de la Conselleria de Cultura també han detallat que des del 2017 LiberisLiber ha rebut diversos ajuts.

Concretament, 15.439 euros el 2020 per part de l'ICEC. El 2019 la xifra va assolir els 12.763 euros per a la fira, més 11.0000 euros més per al festival. El 2018 van ser 14.400 euros per a la fira i 10.076 euros per al festival, mentre que l'any anterior, el 2017 van representar 21.600 euros i 23.365 euros respectivament.

Per la seva banda, el batlle de Besalú, Lluñis Guinó, va fer un tweet de suport a la fira:

 

Participació